Derékfájdaom oka

Tisztelt szakértő! A következő problémával fordulok önhöz, Október eleje óta jelentkezik derékfájdalmam, ami olyan jellegű hogy rendszerint a hajnali, kora reggeli órákban jelentkezik, olyan erősen hogy fel kell kelnem az ágyból, mert semmilyen helyzetbe nem tudok feküdni, felkelés után kb 1 óra elteltével, semmi panaszom nincs, és napközben sincs fájdalmam.Ez a fájdalom mindkét oldalamat érinti, de a jobb oldalon kifejezetebb.Házi orvosom első körbe, labor és hasi uh vizsgálatra küldött, vese kőre gyanakodott, mindkét eredményem negativ lett, következett a nőgyógyász szintén negativ eredménnyel, Ezután lumbális rtg vizsgálat volt ami a következő eredményt irta le: A lumbális lordosis elsimult, sőt kissé kyphoticus jelleget ölt.Enyhe ívű balra convexitas látszik. A IV-es csigolyatest hátsó ívtalpának megfelelően bal oldalon kifejezettebben, jobb oldalon kezdődően apró foltos transparentia fokozodások láthatók.Eredmény: Egyéb térfoglalás? Ezt nekem el nem magyarárta senki, a házi orvos elküldött neurologushoz, hogy majd Ő. A neurológus megvizsgált és elküldött CT-be, aminek szinté leirnám az eredményét. Az L.IV-V.porckorong dorsálisan széles alappal minimálisan protrudál. A vizsgált régióban a foramenek nem szükebbek, a gyökök kilépése szabad. A csigolyatestek magassági átmérője megtartott, zárólemezeik épek. Az ábrázolodott csontokon lytikus destrukció nem mutatható ki. A porckorong rések megtartottak. Az L.V.csigolytest az S.I szelvényhez képest 2-3 mm-el dorsalisabb.Nem mutatható ki csontos destrukció.Kérném hogy ezeket az eredményeket forditsa le nekem egyszerű emberi nyelvre. A neurológus elküldött fiziotherápiára. Most 5 kezelésen vagyok túl, ami súlyfürdő, nyaki és hónalji felfüggesztéssel, tangentorn kezelés, orvosi gyógymasszázs, és 37 c -os gyógyfürdő. A derekam továbbra is ugyan úgy fáj, kaptam injekciókat is, Millgamma és Voltaren 5-5 ampulla, hatása nem vot.Kérem ha van valami tanácsa vagy javaslata akkor irja meg.Fizikai munkát végzek.Köszönöm.

Dr. Kerekes Éva válasza Derékfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Örülök neki, hogy ilyen gondos orvosai vannak, korrekten kivizsgálták és a lehető legjobb kezelést írták elő.

Nos a Röntgen felvetette a IV csigolyacsont esetleges rosszindulatú elváltozását, de a CT, ami a csontokra a legjobb vizsgálómódszer, ezt egyértelműen kizárta. Mérsékelt porckorong csúszása és gerincferdülése van, de sérve a vizsgált szakaszon nincs.

A fizikoterápiás kezelés alatt a panaszok gyakran fokozódnak: ez jó jel, mert a szervezet reagál a kezelésre. A kezelés után néhány hét múlva teljes panaszmentesség várható, amennyiben gerinckímélő életmódot tud folytatni. Addig is alkalmazható mád gyógyszer a Voltarenen kívül. Természetesen a gerinc állapotán semmilyen kezeléssel változtatni nem lehet, ezért meg kell tanulnia együtt élni a gerincpanaszokkal.

Tartós panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2012. november 03., 16:41; Megválaszolva: 2012. november 05., 23:13
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Örökre így maradok?
Tisztelt Doktornő! Immár azt hiszem vagy 6 éve küzdök azzal, hogy amint jön a tél, megfájdul a derakam,ferde a csípőm, és 2 szer előfordult már...
Milyen mozgásokat végezhetek?
Derékfájdalom
Erős Derékfájdalom
Jó Estét. Hocza Viktor vagyok,30 éves,Egerben élek. Gerinc ferdülésem,és lúdtalpam van (használok cipőben betétet) . Az utóbbi időben elkezdett...
Lumbágó
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 3 hónapja mozgásra fájdalmat érzek a derekamban bal oldalt. A fájdalom farba, csípőbe, combba sugárzik. Jellemzően...