Szükséges e műtét?

Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne hogy még 1993-ban el volt törve a bal csuklóm. kaptam gipszet, de nem jól forrt össze, ezért altatásban újra eltörték. Eddig semmi gondom nem volt vele, viszont az elmúlt két hónapban sokat fáj. Elmentem az orvoshoz, de nem igazán értem hogy miért kellene egyből műteni...nincs más megoldás? vagy mi lehet a következménye ha nem megyek bele a műtétbe? A papíromon a következő áll: - Rtg.c: A bal radius distalis ízfelszine kissé hullámos, enyhén scleroticus. Az ízületben 10 fokos dorsalis tengelyeltérés ábrázolódik.Régebbi törés utáni állapot? Az ulna plusz 9mm Dg: St.p.fract.radii dist.sin san Szóval értem én hogy el van csúszva vmi csont, de más megoldás nincs csak a műtét? Milyen következmények lehetnek? mert fáj, de a műtétet nem szeretném még egyszer.... az orvos nem volt valami szívélyes, kérdezgetni sem tudtam tőle. vmi olyasmit magyarázott hogy a jobb csuklómat is fel kellene hozzá vágni onnan valamit átrakni a balba...szval semmit nem értettem belőle. Előre is köszönöm a válaszát! Szulyákné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklófájdalom témában

Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján sajnos teljes gyógyulás csak a műtéttől várható. A műtét halogatása a csuklóízület gyors kopásához, és tartós fájdalmához vezethet és a teljes kopást követően, csak a csuklóízület elmerevítése jelenthet majd enyhülést. Azt javaslom keressen fel egy másik kézsebészeti szakrendelést.

Kérdés: 2012. október 13., 18:03; Megválaszolva: 2012. október 16., 19:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csukló ízület
Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám...
Fájó bal kézfej/csukló
Kedves Doktornő! Körülbelül 5 hete fáj a bal kézfejem. A bal gyűrűsujjam tövénél kezdődött egy enyhe szúró fájdalommal, amit először...
Csuklófájdalom számítógép miatt
Kb. májusban jelentkezett nálam csuklófájdalom, ami 1-2 héten belül javult, sőt azt hittem el is múlt. De mikor megpróbáltam teljesen...
Ganglion műtét után
2012 februárjában volt egy ganglion műtétem. A ganglion kb. meggynagyságú volt, a jobb csuklóm felső részén helyezkedett el. Megműtéttek, teljesen...
Csuklófájdalom légkondi miatt
Tisztelt Webdoktor! Nyaralásról hazafelé 8 órás vezetés után (miközben folyamatosan ment a légkondi a kezemre is) jelentkezett a csuklómban az...