Hirdetés
      • Nyakmasszírozó használata?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A nagynénémnek erős nyaki porckopása van, ami nagyon erős fájdalomérzettel, fejfájással jár. Láttam egy szimpatikus nyaki masszírozó készüléket (többfunkciós: körkörös masszírozás, vibrációs masszázs), szeretném megvenni neki, de nem tudom, hogy porckopás esetében szabad-e ilyen készüléket használni. Ha nem, akkor milyen terápia lenne neki megfelelő, melynek következtében a fájdalmai csökkennének? Válaszát előre is köszönöm. Len Dalma

        WEBBeteg szakértő válasza a porckopás témában

        Kedves Dalma!

        A nyaki porckopás következtében kialakult fájdalomérzet hátterében elsősorban a nyaki izomzat kényszertartása miatti izomgörcs áll. Ennek következtében ajánlom a masszírozó készüléket kipróbálni, valószínűleg a fejfájásos panaszok jelentősen csökkennek. Orvosi segédeszköz boltokban lehet még kapni egy ún. tens készüléket, mely elektromos impulzusok leadásával szintén különböző masszírozó hatást fejt ki, ez is sokat segíthet az izomgörcsök oldásában.

        Üdvözlettel: Dr Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-16 22:20:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: