Kizárható a vénás probléma? Hová mehetek még?

Kedves Doktor nő/ úr! A következő problémával, kérdéssel fordulnék Önhöz. Leiden mutációm van, de problémát még nem okozott az életemben, külön gyógyszert nem szedek. Külföldi utazás előtt voltam (3, 5 óra replülés) , belgyógyásszal történt konzultáció után aspirin protect 100mg szedését kezdtem el az utazás előtt egy héttel, az utazás alatt végig szedtem (8nap) és még szedem most is, 5 napja érkeztünk haza. A nyaralásunk intenzív körutazás volt, jelentős (! ) mennyiségű gyaloglással + buszos utaztatás, a nyaralás utolsó két napján már éreztem a bal lábamban enyhe fájdalmat, de akkor még csak a napi fáradtságnak tudtam be. Hazaérkezés és pihentetés után összességében nem javult a dolog, még mindig fáj a bal lábam, ezért Doppler vizsgálatot kértem, melynek eredménye alapvetően jó lett, nem találtak problémás elváltozást vagy kifejezetten trombózisra utaló jelet, bár az "alsó lábszár korlátozottan vizsgálható" túlsúlyom miatt (160cm/89kg) . A pontos fájdalmam nagyjából úgy írható le, hogy elsősorban a sípcsontom fáj (nem egyfolytában, hanem szakaszosan) , de néha a vádlimban is érzek enyhe fájdalmat, illetve térdhajlat fölött a combban. Az Ülés már kifejezetten rossz érzés (bár nem elviselhetetlen, de sajnos ülőmunkát végzek, így napi 8-9 órát ülök) , ilyenkor egészen a derekam is fáj a bal oldalon (keresztcsont körül) . A mozgás nem jár fájdalommal, állni, menni, hajolni stb. rendben tudok, a normál ülés a kényelmetlen, lógatott lábakkal. (felpolcolva kényelmesebb, de még így is érzem kicsit a keresztcsonti fájdalmat és a combban is) . Alvás/fekvés után kifejezetten fájdalommentes vagyok, de ez nem tart ki hosszan, max 1-2-3 órát. Amit még tudni érdemes, hogy sajnos lúdtalpam is van, ebből adódóan voltak már kellemetlen tüneteim, de ilyen masszívan, nagy területen és több napig tartóan soha. Kérdésem, hogy a leírtak alapján kizárható-e a vénás probléma, illetve merre, milyen szakrendelésre menjek tovább a panaszaimmal, mi állhat a háttérben? köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

A dokumentációk ismerete nélkül és vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján csaknem 100%-ig kizárható a trombózis. Viszont felmerül az artériás oldal betegsége, esetleges ion hiány az intenzívebb igénybevételtől. Azt javaslom, hogy szedjen egy kis Detralexet és Magne B6-ot úgy 1-2 hónapig és ha nem javulnak a panaszok, akkor keressen fel egy érsebészeti és ortopédiai szakrendelést. Ha panaszai fokozódnak, akkor azonnal forduljon orvoshoz.

Kérdés: 2012. október 03., 11:54; Megválaszolva: 2012. október 06., 20:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Keresztszalag (15)
Lábfájás
Jo napot! Olyan problemaval fordulok Önhöz hogy kb 14eves korom óta görcsöl a vádlim éjszaka, ill. Ha le fekszem, akkoriban es utana is voltam...
Talp, es labszarfajdalom
Tisztelt Dr Úr! 28 éves nő vagyok! Több éve fennáll ez a problema nálam, amit sokaig rafogtam az allo munkára! Azonban 2 eve már hohy ülő...
Gravis arthrosisos elváltozások...
Immunrendszerbeli problémáim- pajzsmirigy alulműködés, inzulinrezisztencia - miatt is aggályaim vannak azzal kapcsolatban, hogy a szakorvos...
Sportsérülés.
Tisztelt Doktor úr, a következő problémám volna.Futás során túlerőltettem a lábam és mint kiderült rossz cipőben is futottam már egy ideje.Van...