bokatörés utáni panaszok mikor múlnak el?

Tisztelt Doktorn/Úr! Két hónapja egy kisebb külső bokatörésem volt. Egy hét fekvőgipsz után 5 hétig bokarögzítőt hordtam, amiből két hét még fekvéssel telt. Utána fokozatosan kezdtem a terhelést, majd gyógytornára jártam. A tornára már nem kell járnom, de itthon folytatnom kell a gyakorlatokat naponta. A lábam nem fáj, de estére még kicsit feszít és néha bevizesedik. A kérdésem, hogy ezek a panaszok normálisak-e, mikorra fognak elmúlni? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokasérülés témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni, de elmondása alapján ezen tünetek még részei lehetnek a törés gyógyulásnak és a regenerációnak. Általában a teljes terhelés elérését követő 1-2 hónap alatt múlik el az elváltozás, de olyan is van akinek hónapok, évek szükségesek ehhez, egyéni testi sajátságoknak megfelelően.

Kérdés: 2012. október 01., 21:07; Megválaszolva: 2012. október 04., 21:55
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szalagszakadás
Tisztelt Doktornő! Áprilisban focimeccs közben kibicsaklott a bokám. Mivel másnap már nem tudtam ráállni, bementem vele sürgősségire. Ott egy...
bokaszalag-szakadás, bokatörés
Tisztelt Válaszadó! A férjemnek (63) és nekem (60) a legkisebb gyermekünk 2005. augusztus 7-én született. Vele kapcsolatosak a...
Bokaszalag-sérülés
Tisztelt Válaszadó! Nekem 10 tanítási napból 7 tanítási napon 8 órára (egyszer 7-re, kétszer 9-re) kell menjek. A dolog 2020. január 15-én...
Bokasérülés - lelet és gyógyulás
Jó napot kívánok! Tisztelt doktor nő/úr! Mivel nem vagyok teljesen tisztába vele, hogy ortopédia, traumatológiai vagy egyéb kérdésekbe tartozna a...
Bokaszalag szakadás panasza
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Május 12.-én futást követően enyhe fájdalmat éreztem a külboka felett, mely másnapra bedagadt, harmadnapra elmentem...