Gyaloglás harrántsüllyedéssel

Előrehaladott csontritkulásom életmódi kezelése napi 20-30 perc gyaloglásszerű mozgást igényelne. Harántsüllyedésem miatt (kb 5 éve jelentkezett) ez nehezen megvalósítható. Félek a kalapácsujj kialakulásától ugyanis. Megvéd ettől az ortopédián rendelt lúdtalpbetétem, ill. az általam vásárolt gördülős cipő? A műtét jelenthetne biztosabb ill. tartósabb megoldást? Köszönöm válaszukat: Sz. E.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gyaloglás témában

Pontos válaszhoz szükséges lenne vizsgálat és a korábbi dokumentáció ismerete. A lúdtalpbetét nem gyógyítja meg az elváltozást, csak jelentősen lassítja a további elváltozások kialakulását, illetve a meglévők romlását ebben a korban. Így ilyen szempontból mindenképpen célszerű a betét és a gördülőtalpas cipő viselése. Ha a kalapácsujj és a bütyök kialakult, akkor igazi eredmény csak a műtéttől várható. Pontos válaszért keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.

Kérdés: 2012. szeptember 30., 12:50; Megválaszolva: 2012. október 03., 16:46
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Miért fáj a bal felkarom
Üdvözlöm! Azt szeretném tudni, miért fáj a bal felkarom már több, mint fél éve. Akkor még csak hátmosáskor hasított bele a fájdalom, egyik...
Kézfájdalom
Orvostechnikai eszköz használata
Tisztelt Doktornő! Feleségem nevében írom a kérdést. 2019 -ben gerinc szűkületet állapítottak meg. Kezelések: gyógytorna, CT vezérelt gyöki...
Csontritkulás kezelés és a D vitamin
Kedves Választadó Webeteg! Csontritkulásra Ossica 3 Mg oldatos injekciót, valamint Citrokalciumot /napi 1/ és Vigantholt /nyáron naponta 4, télen 8...
Csontritkulás?
A reumatológiára térdproblémával csak két hónap múlva tudunk bejutni, addig szeretnénk tudni, hogy az alábbi röntgenfelvétel lelet alapján mi...