térdproblémák

Tisztelt WEBBeteg! 2008-ban focizás közben (hobbi szinten) egy rossz lépéskor a térdem megcsavarodott. Sajnos a arthroscopiára volt szükség, melynek során a levált porcdarabot eltávolították és megállapították, hogy az elülső keresztszalagom is sérült. Sajnos a saját butaságom miatt a további kezelést elmulasztottam. Néhány hónap pihenő után térdmerevítővel újra pályára léptem. Ment is egy évig, aztán újra rásérültem. Ekkor már tudtam hogy nem húzhatom tovább, elkerülhetetlen az újabb műtét. Kértem beutalót a térdspecialistához, aki egyértelmű szalag diagnosztizált, mert nem tartott rendesen. A műtétet rendesen elvégezték, hamar felépültem, gyógytornákra, vízi tornára jártam, majd kocogtam. A szükséges pihentetési időt kivárva megint megpróbáltam focizni, még mindig térdvédőben. Nem is volt semmi gond egészen mostanáig. Pár hete a lábam megint letapadt, újra rásérültem. Némi rutinnal, már tudtam a "járást". Újra elmentem a dokihoz, aki elküldött egy MR vizsgálatra. Ott egyértelművé vált a helyzet. Porcsérülés, meszesedés, ciszta, és talán még szalag is. A napokban újra arthroscopiát végeztek a térdemen. Szerencsére a szalagban csak néhány rost sérült, így nem szükséges újabb műtét. Most már itthon vagyok. Már tudok szépen járni, és tornáztatom. A kérdésem a következő volna: szeretnék porcerősítőt szedni, de nem tudom, melyiket lenne érdemes használni. A piacon ugye több márka is képviselteti magát, elég borsos áron, tehát nem szeretnék mellé fogni. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdfájás témában

Pontos válaszért keresse fel kezelőorvosát, hisz Ő ismeri legjobban a porc állapotát és tuja milyen gyógyszerre lenne szüksége. Ilyen típusú műtétek után mind a szájon át szedhető, mind az injekció formájában kapható gyógyszerek használatosak. A injekció drágább, viszont az ízületben hat az utolsó molekuláig és kevesebb a mellékhatása is. A tabletták között vannak olyanok, melyek a porc felépítéséhez szükséges elemeket együtt tartalmazzák, de kisebb mennyiségben, mint azok a szerek, mely csak egyet.

Kérdés: 2012. szeptember 16., 21:50; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 22:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok