Autoimmun izületi gyulladás

Az autoimmun izületi gyulladásra trexant szedek, 15mg-ot hetente. Szeretném megkérdezni hogy a gyogyszeres kezelés mellett még milyen kezelési formák vannak a betegségemre és hogy mi segitheti a jobb állapotomat? Mi az a biologiai kezelés, ami erre a betegsegre hatásos? Valtoztatnom kellene a normális életmodomtol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza autoimmun ízületi gyulladás témában

Kedves Kérdező!

A kérdéseire pontos választ a kezelőorvosa tud adni, ő ismeri az Ön aktuális állapotát, illetve azt, hogy mely izületei milyen mértékben érintettek, a betegsége milyen súlyosságú, milyen betegséglefolyás várható (enyhébb-súlyosabb? ) a különböző ún. prognosztikai jelek alapján. A kezelést is ennek függvényében választják meg, és ha szükséges, az állapotának változásával együtt változtatják, vagy vezetnek be új gyógyszereket, pl. az ún. biológiai szereket.Ezek a gyógyszerek általában fehérjemolekulák, amik a gyulladásos folyamatban részt vevő különböző molekulák (un. gyulladásos citokinek pl TNF alfa) működését célzottan gátolják, ezáltal csökkentik a gyulladást. Általánosságban elmondható, hogy nagyon hatékonyak, de egyelőre csak a súlyos, vagy más kezelésre nem reagáló betegeknek adják.Kiegészítő kezelési mód lehet a fizioterápia, gyógytorna, de pontosan melyik formája lehet megfelelő Önnek, szintén orvosa tudja eldönteni, (mint már említettem) pontosabb információért forduljon kezelőorvosához.

Kérdés: 2012. szeptember 09., 19:29; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 14:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)