Lehet e összefüggés?

Tisztelt doktor úr/hölgy 3 éve antifoszfolipid szindrómát diagnosztizáltak nálam. A napokban egy hirtelen emelés következtében 2 helyen eltörött a kezem. Ennek az autoimmun betegségnek lehet csontgyengeség a következménye? Milyen vizsgálat mutathatja ki a csontgyengeséget? Az antifoszfolipid szindrómából meg lehet gyógyulni, ha igen, milyen kezeléssel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza antifoszfolipid szidróma és kéztörés témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A sérülés mechanizmusának ismerete nélkül nem tudom megmondani, hogy egyébként is eltört volna a keze, vagy az alapbetegsége hatására jött létre a törés. Az antifofszfolipid szindróma közvetve okozhat kötőszöveti gyengeséget ezáltal csont eltérést is. Ennek mértékét denzitometriás vizsgálattal, röntgen, vagy CT vizsgálattal lehet meghatározni. Sajnos alapbetegsége jelen helyzetben teljesen nem gyógyítható, de tünetileg jól kezelhető. Pontosabb válaszért kérje kezelőorvosa, vagy ortopéd szakorvos véleményét, akik a vizsgálatokat követően megfelelő választ tudnak adni.

Kérdés: 2012. szeptember 01., 11:00; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 15:21
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Régebbi sérülés
Üdvözlöm! Tavaly ilyenkor szánkózni voltunk a gyerekekkel, egy meredek részen nagy sebességgel nekicsapódtam combbal egy fának ami rettenetesen...
Nyaki gerinc és szemészeti...
Kb. 3 éve küzdök nyak fájdalommal, ami kisugárzik a karba és a lapockaba is. Néha érzem, hogy erről megfajdul a fejem is. 2 éve készült egy nyaki...
Izületi panasz
Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja hallok egy fura hangot törzsfordítás közben. Ez a hang csukott szájnál kevésbé érzékelhető de nyitottnál még...
Nyaki gerinc - szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni nyaki MR leletem értelmezéséhez, illetve érdeklődnék, hogy a panaszok alapján...