gerincpanaszokra masszázságy?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! MR-rel igazolt discus hernia igazolódott a C IV-es csigolyámon, valamint a C V-ös és VI-os csigolya protruziója ábrázolódott ideggyök és myelon compressióval. A háti gerincszakasz felső és alsóbb részén időnként nyomó, illetve égő fájdalmat érzek, ami gyakran a lapockára, karra, kézfejre (görcsös fájdalom) , valamint lábra (zsibbadás) is kiterjed (erről a területről képalkotó vizsgálat nem történt – ortopédus szakorvos a nyaki csigolyák állapotával magyarázta a háti panaszokat is) . Pár napja használni kezdtem egy masszázs-ágyat, aminek hatására a panaszok nemhogy enyhültek volna, de fokozódtak. Kérdésem a következő lenne: normális, ha egy „kezelés” hatására a fájdalmak felerősödnek, netán gyakoribbá válnak, vagy esetleg így fejti ki a hatását, és később érezhető majd csak a kívánt javulás, illetve ilyen esetben javasolt-e a masszázs-ágy további használata, vagy jobb abbahagyni? Válaszát várva, köszönettel: O. Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Farkas Lehel válasza masszázságy témában

Kedves Kérdező!

Gerincsérv esetében lényeges, hogy eljusson szakemberhez is, például gyógymasszőrhöz, aki alaposan kezelésbe veszi a gerinc egészét illetve a sérült környéki idegrendszert is, ami miatt karzsibbadása és lábfájása is van. Mindemellett még lényeges a rendszeres gyógytorna is, ahol az izomcsoportokat kell kellő szakértelemmel karban tartani, hogy a gerincre nehezedő nyomás megszűnjön. Gyógymasszázs kezeléssel oldani lehet ezeket a görcsös és kellemetlen fájdalmakat illetve zsibbadásokat. Heti 3 alkalommal kellene igénybe vennie a kezeléseket, csakis az elején, a későbbiekben ezt lehet csökkenteni állapotához mérten. Leveléből nem derült ki, hogy milyen típusú masszázs ágyat használ, általában ezek az eszközök jótékonyan hatnak, de semmiképpen sem oldják meg és helyettesítik a szakember jelenlétét és kezelésmódját. Ha a kezelés hatására felerősödtek a fájdalmai, az nem feltétlen jelez bajt vagy visszaesést. Azonban ha ez nem múlik el, tehát tartóssá válik például 1 hétig vagy annál tovább is kitart a fájdalom, akkor abba kell hagyni. De ha igazán tartós és minőségbeli változást szeretne elérni, akkor forduljon orvosi gyógymasszázst végző terapeutához. Sajnos az Ön problémája az átlagos eseteknél jóval komplexebb, ezért ehhez méltó kezelésmódot is igényel az esete.

Üdvözlettel

Farkas Lehel

Okleveles gyógymasszőr

Kérdés: 2012. augusztus 23., 12:05; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 14:23
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Használhatok -e CERAGEM...
2008 áprilisában állapítottak meg szívritmuszavart., Pitvari fibrillátiót és fluttart. Kétszer végeztek kardióverziót, de a panaszok...
Izomrángás
Boka MR lelet
Milyen mozgásokat végezhetek?
Kronikus derekfajdalom