Mitől érezhetek izomlázszerű fájdalmat pár perc után?

Tisztelt Doktor NŐ/ ÚR! 34 éves Falott tetralógiával született, de sikeres műtéten átesett beteg vagyok.Problémám a következő.Évek óta mozgatás hatására izomlázszerű fájdalom jelentkezik a mozgatott izmaimban.Hat éve még nem volt jelentős, de most már perceken belül olyan fájdalmat érzek, hogy az adott mozgást azonnal abba kell hagynom és kicsit pihentetnem kell mielőtt folytatom a tevékenységemet.Gondolok itt pl: guggolásnál a combizmaim, vagy teregetésnél és cipekedésnél a vállam és a karom, járásnál a vádlijaim.De még az újjaim is elkezdenek fájni pl írásnál.Szeretnék érdeklődni, hogy ez mitől lehet és bár a kardiológusom szerint kizárt, hogy a szív miatt lenne, hogy esetleg már nem tudja ellátni rendesen a szerveimet szeretném megkérdezni, nem lehet-e mégis ez a probléma.Esetleg hozzájárulhat-e az, hogy 57 km-ról 87-re híztam 6 év alatt esetleg a fogyás segíthet-e.Bár amikor 57 kg-os voltam már akkor is éreztem ezt a fájdalmat, csak sokkal gyengébben és jóval később jelentkezett. Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Farkas Lehel válasza izomfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ennél a született betegségnél gyakori a görcsös izomspazmus, ahol a beteg hamarabb lefárad, izmai kisebb mozgatásra vagy igénybe vételnél is fájdalmat jeleznek. Ezeket a merev izomletapadásokat kellene fellazítani gyógymasszázs kezelésekkel. Illetve szükség lesz még fokozatos nyújtásokra is a kezelések menete alatt és a hétköznapokban is, hogy megelőzzük a további izomrövidülést, ezáltal a görcsös letapadásokat. A gyógymasszázs kezelés kicsit kellemetlen ilyenkor, de nagyon jó hatással lesz a problémájára. Heti 1-2 alkalom bőven elegendő.

Természetesen a súly növekedés nem tett és jelenleg sem tesz jót a szervezetének, főleg a vázizmoknak. Fontos, hogy a súlya ennél jobban ne nőjön meg illetve ha mód van rá és nincs semmilyen veszélye Önre nézve, akkor érdemes dietetikushoz is fordulnia, akivel beállítják étrendét és mozgás szükségletét. A rendszeres mozgás jót tenne Önnek, persze lényeges, hogy ne legyen túlzottan megerőltető a torna, és mellette gyógymasszázsra is szüksége lesz, hogy oldjuk a görcsös testrészeket, főleg a testében jelentkező fájdalmat.

Kérdés: 2012. augusztus 18., 23:09; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 23:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom