Mit javasol ÖN?

2 éve mütöttek Miskolcon osteotomiára. Mütét után rövid ideig jobb volt az állapotom, de utána folyamatosan zsibbadt, fájt, dagadt a mütött térdem (bal) . 10 napos utókezelést követően elküldtek gerinc MRI-re, aminek a tartalma: valamennyi korong viztartalma csökkent, az utolsó laposabb, degenerált. A III. korong jobb oldalon a többi korong medialisan elődomborodik. Gerinccsatorna norm. tág. A kisizületek mérsékelten sclerotikusak. Javasolva lett l./ reumatologiai vizsgálat. 2./ ujabb 10 nap befekvés kezelésre. 3./ Szteroid injekciós kura. Kiderült minden baj okozója a gerincem volt. Egy kérdésem lenne.: Ön mit javasolna, mit tegyek mert már lelkileg összetörtem. Köszönöm válaszát előre is. Tisztelettel.: Bucné Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gerincpanas témában

Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentáció és leletek nélkül nehéz megfelelő választ adni. Azt nem tudom, hogy az osteotomiát mi miatt csinálták. Az MR lelet alapján lehet a gerincelváltozás panaszai okozója. Nem tudom, hogy az MR utáni infúziós és szteroid kezelés használt-e? Célszerű a fizikoterápiás kezelésekből legalább 20-40-et fölvenni. Infúziót is lehet ismételni 3 havonta. Ha fél éves gyógyszeres és fizioterápiás kezelés hatására nincs eredmény, akkor célszerű egy idegsebészt felkeresni, további kivizsgálás és esetleges műtét mérlegelése céljából. Ha a lelke nagyon megviselte a tortúrát javasolt pszichiátriai segítség igénybevétele is.

Kérdés: 2012. augusztus 18., 14:28; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 22:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Nyaki (nyakcsigolya) fajdalom...
Jo napot kivanok, olyan kerdessel fordulnek onokhoz, hogy fel eve kezdtem el kb. otthon edzeni. Sajnos 1-2 honappal ezelott a fejem jobb hatso reszenel egesz a...
Lelet értelmezése
Kedves Doktor Nő, Csatolva küldeném Nyaki gerinc Mr felvételem leletét. Kérem segítsen nekem értelmezni és véleményezni, hogy mennyire súlyosak...
Izom rángás, botladozás, egyre...
Kedves Doktorúr, Doktornő, Már régóta vannak random izomrángásaim a combomban, karomban, de nem foglalkoztam vele. Az utóbbi időben kezd egyre...
Recsegés , Kattogás Ropogás
Üdvözlöm!? ? Azt szeretném meg tudni hogy amióta megszültem a lányomat 8 hónapja folyamatosan recsegnek ropognak kattognak a csontjaim, nagyon...
Lelet magyarázat
Üdv. Szeretném a véleményét kikérni egy lelettel kapcsolatban. Edesanyám már 3 orvosnál járt de konkrétan nem mondtak semmit. Jelenleg.....