Térdműtét

Tisztelt Doktor úr! Arthroscopiat végeztek az egyik térdemben, a zárójelentésemre a következőt írták: Elakdásos térdpanaszok miatt arthroscopiat végeztünk, mely során az ízületet áttekintve szabadtestet nem találtunk. A meniscusok, szalagok épek voltak. A térdízületben levő heges fibrinens képleteket shaverrel eltávolítottuk. Zavartalan postop. szak után reakciómentesen gyógyuló sebbel bocsátjuk otthonába. Diagnózis: Chondropathia gen. 1.s. Érdeklődni szeretnék, hogy mire számíthatok, mennyi idő lesz a lábadozás, mikor tudok majd ismét mankó nélkül sétálni, autót mikor tudok ismét vezetni, tehát mikor használhatom megint rendesen a térdemet? Valamint ha megkérném, elmagyarázná ezt a diagnózist, hogy pontosan mi ez? Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdműtét témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Leírása alapján úgy gondolom, hogy 2-3 hét alatt újra tudja végezni mindennapi dolgait, a sportolás kivételével. Azzal célszerű várni 4 hetet. A diagnózis porckárosodást, porcbántalmat takar. Célszerű valamilyen porcerősítő szedése.

Kérdés: 2012. augusztus 18., 11:25; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 22:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...