Bokaízület szalagrendszerének szakadása után mennyire terhelhető a boka?

Tisztelt doktor úr/ doktornő! A panaszom az lenne, hogy két éve májusban volt egy autóbalesetem amiben megsérült a jobb bokám! Jobb belboka törés szalagrendszer szakadással. Akkor megműtöttek voltak a bokámba csavarok...stb. Átmentem minden kezelésen (gipsz, bokarögzítő, mankó, gyógytorna...stb) . A szalagjaimat akkor és azóta sem műtötték meg. Eddig nem is bántam. Az orvos azt mondta majd az izmok megerősödnek annyira h összetartják a bokám és a lábfejem. Azt mondta csak sportolóknál szoktak szalagplasztikát csinálni. A problémám az, hogy még csak egy hete járok futni minden nap az egészségem végett és a bokám majdnem leszakad annyira fáj. Alig bírok rálépni futás és gyaloglás közben és azóta úgy általában is egyaránt. Igazából kívül fáj a külső bokacsontom körül mindenhol. Futás közben használok bokarögzítőket, de nem sokat használnak. A kérdésem az lenne, hogy most emiatt jobb ha felhagyok a futással. Ha nem hagyok fel ennek milyen következménye lehet a lábamra nézve. Soha nem fog már helyrejönni a bokám? Mármint soha nem sportolhatok fájdalom nélkül már? Tud valami krémet vagy rögzítőt vagy valamit ajánlani a fájdalom csökkentésére? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rybaltovszki Henrik válasza bokafájdalom témában

Kedves Hölgyem,

a testedzésnél nagyon fontos a fokozatosság elvét szem előtt tartani és előtte megfelelően bemelegíteni. Ha a futás megkezdése előtt panaszmentes volt a bokája, akkor feltehetően túlterhelte. Amíg nem válik ismét panaszmentessé, addig erősen javasolt a futás mellőzése.

Bármilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt tartalmazó kenőcs megfelel, fizikai kímélet, esetleg fáslizás mellett.

Ha nem szűnnek meg a panaszai, akkor javasolt egy kontrollvizsgálat kezelőorvosánál.

Tisztelettel:

Rybaltovszki Henrik

Kérdés: 2012. augusztus 06., 09:20; Megválaszolva: 2012. augusztus 11., 09:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
lábfájdalom
Kedves Aurél! Sztancsik Vera vagyok. kb. két hónapja először, azóta ma harmadszor bal lábamban boka fölött éles fájdalom lepett meg. Nem olyan...
boka feletti fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve fennálló problémában szeretnék tanácsot kérni. Egy éles, hasító fájdalmat éreztem a bokámban járás közben...
Ismeretlen eredetű bokafájdalom
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 15 éves lány vagyok. A problémám a következő: Egészen kicsi korom óta ropog a bal bokám, amikor bokakörzést végzek...
bokafájdalom: milyen kenőcs...
Tisztelt doktor Úr! A problémám a következő. 2014.06.21. napján a térdemen a következő töréseket szenvedtem el: a sipcsont proximalis végének...
Mit tehetek?
Kedves doktorúr/nő! Mit tehetek annak érdekében hogy ne fájjon ennyire a bokám? Születésem után körülbelül másfél évvel megműtötték a bal...