csipőficam

Üdvözlöm! Kislányom 6 hónapos.2és fél hónapos korától több mint 3 hónapig pavlik-kengyelt hordott csipőficam gyanu miatt és mert izmai kissé le voltak tapadva.Különösebb figyelmet nem szentelt senki a dolognak ezért ultrahangos vizsgálatra vittem mert gyanus volt hogy nem is állitottak rajta ez idő alatt és bal lába feltünően rövidebb lett és hason fekve némi csavarodást láttam rajta.Ultrahang szerint a baba csipője normális eltérés nincs. Az ortopéd orvos ez után levette a kengyelt és azt mondta a baba kinövi a "rövidebb lábat" és a deformálódást.Sem egy tornára sem uszásra nem küldték a gyereket ami esetleg javitana rajta. Engem ezzel a "kinövi" dologgal sajnos nem tudtak megnyugtatni. Szeretném kikérni az Ön véleményét a dologról.Esetleg vigyem a gyereket távolabbi helyre és kérjek alaposabb kivizsgálást vagy valóban létezik olyan hogy ezeket a dolgokat ki lehet nőni? Esetleg Ön szerint valami másféle baj lehet vele? Segitségét előre is köszönöm.Tisztelettel Bartus Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza mozgásszervi panaszok témában

Tisztelt Kérdező!

Az mindenképpen megnyugtató, hogy a gyermek csípőízületével nincs gond.

Ha a babának az izomtónusa eltérő, akkor ez is okozhat a végtag tartásában eltérést, de gyógytornával szépen korrigálható.

A végtag hosszában történő eltérést a gyermekorvosa pontos méréssel igazolni tudja vagy kizárni. Amennyiben tényleg van

0, 5-1 cm-nél nagyobb hosszeltérés, az okozhat a későbbiekben problémát, ezért ortopédián ellenőriztetni kell.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 07., 16:01; Megválaszolva: 2012. július 13., 17:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom