Derékfájás a lábba sugárzik, mit ajánl?

Évek óta derékpanaszaim vannak, az utóbbi időben gyakran felerősödik, bal oldalon a láb irányába is kisugárzik. Reumatológiai szakvizsgálaton több vizsgálatra elküldtek, melyek eredményei a következők: RTG lelet: 2ir. L-S gerinc+mindkét oldali Dittmar+betekintő sacrum felv. BNO: M5450 Az SI. Izületek normál tágak, az ízfelszínek scleroticusak. Enyhén balra convex scoliosis látható. A praesacralis rés dorsalisan szűkebb. A zárólemezek scleroticusak. Spondylolisthesis ill. lysis nem látszik. Teljestest csontszcintigrafia: Radiopharmakon: 99mTc-MDP, A teljestest vizsgálat képein a vázrendszer éles kontúrral rajzolódik ki. A sacroiliacalis izületek a normálisnál aktívabban ábrázolódnak. Sacroiliacalis index: bal oldali 1, 54, Jobb oldali 1, 54 (1, 35-ig normális) . Egyéb területen kóros dúsulás nem észlelhető. Összefoglaló vélemény: Sacroileitis 1.u. MR lelet: Lumbális gerinc mr vizsgálata: T1 és T2 súlyozott sagittalis, SPIR coronalis és T2 jellegű felvételek készültek az L.III-IV.-V. discusrés magasságában. A lumbalis lordosis elsímult, mérsékelt balra convex scoliosis látható. A csigolyákon kezdődő spondylosis jelei. Az L IV. discus dehydralt, mérsékelt körkörös protrusiot mutat, a bal oldali durazsákból kilépő gyököt érinti. Egyebütt protrusio nem látszik. Hernia nem igazolódott. A myelon conus terminalisa az L.II. csigolya magasságában van, szabályos. A röntgenleletet követöen, a többi vizsgálati eredményeket megelőzően Brexin tablettát írt fel a reumatológus, illetve gyógytornát, úszást javasolt. Szeretném megkérdezni, hogy a leletek alapján sziükséges-e további vizsgálat, esetleg orvosi beavatkozás vagy a reumatológus által javasoltak segítenek a fájdalom csökkentésében. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Derékfájás témában

Kedves Kérdező!

Elképzelhető, hogy gyógytorna, gyógyszerszedés, gerinckímélő életmód mellett panasza néhány hét múlva enyhül. A készült MR lelettel mindenképpen keresse fel a reumatológus orvosát, mert a lelet szerint olyan porckorong eltérést láttak, ami a panaszait okozhatja. Amennyiben az alkalmazott kezelés nem eléggé hatásos vagy hatástalan más gyógyszeres kezelés szóba jön.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 04., 17:42; Megválaszolva: 2012. július 06., 11:09
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka-, combcsont- és...
Állhat a panaszok hátterében...
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése