enyhe pectus excavatum

A mellkasom enyhén be van esve, ezért megnézettem az ortopédián és megállapították, hogy minimális pectus excavatumom van, és elküldtek gyógyúszásra. Az úszás nem igazán használt, és egyre inkább zavar a dolog. A légzésben nem igazán zavar, semmi szervi problémát nem okoz, de a tartásomra minden bizonnyal hatással van, eléggé megemelem a vállamat, és lelkileg se tesz jót, nagyon zavar, különösen azért, mert aszimmetrikus. A jobb oldalam szinte tökéletes, viszont bal oldalon a bordiám egy centivel beljebb érintik a szegycsontot, ami szintén kicsit beljebb van, mint kéne lennie. Arra lennék kiváncsi, hogy mivel tudnék javítani ezen a helyzeten?! Interneten olvastam egy vákuumharangról, erről mi a véleménye? Bármilyen megoldás érdekelne, még akár a műtét is, nagyon zavar! Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza pectus excavatum témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Tekintettel az életkorára, már a vákuumharang nem jön szóba. Tekintettel arra, hogy szervi eltérést, légzészavart nem okoz, a műtét nem igazán javasolt, mert jelentős kockázattal jár. Ha csak esztétikai okból akar kés alá feküdni, nagyon meg kell gondolni az esetleges szövődmények miatt. Konzultáljon egy ortopéd sebésszel ez ügyben.

Kérdés: 2012. június 20., 21:16; Megválaszolva: 2012. június 25., 20:23
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?