bokasérülés

T. Doktor úr/nő részleges bokaszalag szakadást állapított meg az UH vizsgálat. " a fibula csúcs körül kevés folyadékgyülem mutatható ki, a corticalis feltöredezett, a lig. TFA is többszörös sclerosist tartalmaz, eredésénél 3 mm-es diastasis mutató haránt rutpura látható. A lig. CF megtartott. " Kérdésem: a pihentetés, kenegetés és a sport mellőzésén kívül mi a teendő? mikor terhelhetem újra? Tisztelettel kérdezem...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokasérülés témában

A pontos válaszhoz ismerni kellene a boka stabilitását is. Így látatlanban az UH eredmény alapján azt mondhatom, hogy 4-6 hét bokarögzítő viselése, felpolcolás, jegelés, borogatás. 2 hétig terhelési tilalom, 2 hét mankózás és azt követően fokozatos terhelés.Teljes terhelés a 6. héttől.

Kérdés: 2012. június 20., 13:27; Megválaszolva: 2012. június 20., 20:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?