Ördögi kör?

Tisztelt Szakértő Asszony/Úr! Ezen a héten voltam MR vizsgálaton. Ok: becsípődik az ideg a derekemba, ilyenkor pokoli fájdalmaim vannak. Az elvégzett MR minimális discopátiát eredményezett. A beküldő orvos M5110 kóddal hernia disci betegséget vélt (kérő BNO: M5110) .Erre szintén (Vélemeny BNO: M5110) ezt a kódot írták. "A lumbális lord. elsimult, enyhe balra convex scoliosis látható. A csigolyatestek magassága, jelmenete ép. A discusok jelintenzitása min. csökkent, de a magasságuk megtartott.Jelentősebb előboltosulás egyik magasságban sem igazolható. A canalis spinalis normális tágasságú. A conus nprmális magasságban végződik, jelintenzitása ép. A sacrum lefutása megtartott. Vélemény: Minimális discopathia." Az erős fájdalomra tramadolt szedek.Ettől ált. székrekedésem és ebből kifolyólag aranyeres panaszaim lettek. Mire számíthatok? Gondolom mindenre, csak műtétre nem...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Derékfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

szerencsére műtété igénylő porckorongsérv nem igazolódott. Az ilyen intenzív panaszok maximum néhány hétig állnak fent, majd enyhülnek. Az, hogy milyen intenzitással és gyakorisággal térnek vissza, nem az MR lelettől függ, hanem attól, hogy milyen a testsúlya, mennyit gyógytornázik naponta, a munkája során a gerinckímélet megoldható-e. A Tramadol csak rövid ideig szedhető, nagyon sok mellékhatás mellett függősséget is okoz (morphium származékot tartalmaz) . Ha muszáj gyógyszer szednie, váltson másikra!

Kérdés: 2012. június 17., 20:45; Megválaszolva: 2012. június 18., 20:54
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?