Boka -és lábfej sérülés

Tisztelt Dr. Nő/ Úr Sajnos 4 hete egy rosszul sikerült talajra érkezés során a jobb bokám és lábfejem sérült. Természetesen azonnal korház, és röntgen. A jobb bokaizületet alkotó csontokon, valamint a jobb láb csontjain traumás rtg. eltérés nem látszik. Hazaküldtek a sürgősségi osztályról, hogy jegeljem, pihentessem stb. Estére még dagadtabb lett az egész lábfejem és bokám és bevérzések jelentek meg. Így, az öngyógyítással telt el 2 hét. 2 hete visszamentem a korházba, de már a traumatológiai szakrendelésre. Előtte röntgen, ami megegyező volt az első felvételekkel. Sajnos különösebb kivizsgálást nem kaptam, csak szemrevételezés volt. Én kérdeztem, hogy lehet-e szalagszakadás és az orvos azt mondta igen lehetséges. Szóval a mai napig sem tudom pontosan mi történt a lábammal. A bokám már teljesen rendbejött, tudom mozgatni minden irányban és nem is fáj. A lábfejem külső fele még nyomásra érzékeny és a nap végére bevizesedik. A legnagyobb problémám az, hogy nem tudok ráállni a lábamra. Egészen pontosan telitalpra tudok helyezni súlyt, de mihelyst a talpam elülső részét helyezem a talajra benyilal a lábfejem, ezért természetesen nem is eröltetem. Naponta kétszer kenem nadálytő krémmel és fáslit viselek, pihentetem ahogy tudom. A kérdésem az lenne, hogy ön szerint mi lehet a probléma és milyen gyógymódot tudna ajánlani, és kb. mennyi idő egy ilyen sérülés gyógyulási ideje? Előre is köszönöm válaszát Tisztelettel Komjáti Tibor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokasérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján Önnek részleges bokaszalag szakadása volt. Amit Én hiányolok az a bokarögzítő alkalmazása. 4-6 hétig célszerű ilyenkor a rögzítő viselése, jegelés, borogatás és nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése mellett. Közben 1 hétig terhelési tilalom, felpolcolás, majd két hát terhelés nélküli járás, aztán fokozatos terheléssel aktív végtaghasználat. Mivel ez nem történt meg, a gyógyulás elhúzódó lesz és akár fél évet is igénybe vehet. Azt javaslom, hogy még most sem késő a rögzítő viselése és a kenegetés, jegelés. Ha további 4 hét alatt sincs javulás további kivizsgálásokra lehet szükség. Még egy jó tanács, ha máskor sérülés éri egyből balesetire menjen, ne sürgősségire és akkor elkerülhető a nem megfelelő kezelés!

Kérdés: 2012. június 15., 18:00; Megválaszolva: 2012. június 17., 09:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?