porclágyulás

Kedves Doktor Úr/NŐ! Hat éve leestem a buszról rá a bal térdemre, amely azóta is problémákat okoz. Több kezelést kaptam, majd egy rövid ideig szedtem a Feldene nevű gyógyszert, ezt követte egy artroszkópos műtét. A műtét során condropathiát állapítottak meg, és a Condrosulf szedését ajánlotta a kezelőorvosom. Két Condrosulf kúra között szedtem a Proenzit, utóbbi úgy érztem, hogy sokkal többet használt, mint a felírt Condrosulf. Ősszel volt egy bokaműtétem és polcolni kellett a lábamat, ami az egész jó állapotban levő térdemnek nem használt. A gyógyszer szedése mellett folyamatosan végzem a gyógytornát mégis nagyon sokat fáj a térdem, nyomásérzékeny, néha akadozik. Az lenne a kérdésem, hogy a nagyobb hatás érdekében szedhető-e együtt a Condrosulf és a Dona? S mit tehetnék még a térdem állapotának javításáért? Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi probléma témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. A porcerősítők szedése lehet az egyik megoldás. Szedje felváltva az említett két gyógyszert 3 hónapos turnusokban 1 évig. Közben ha lehet kerülje a futást, ugrást, inkább csak ússzon, kerékpározzon. Ha ez alatt az egy év alatt nem jelentkezik jelentős javulás, akkor porctápláló injekciós kezelés is szóba jön. Ez költséges terápia, mivel az OEP csak alig téríti, de jelentős hatással lehet a porc regenerációjára. Keresse fel kezelőorvosát és folytassák a terápiát.

Kérdés: 2012. június 13., 14:06; Megválaszolva: 2012. június 15., 23:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?