combnyaktörés kontroll után

ápr. 26 és máj. 22-én voltam újabb röntgenfelvételen, most már terhelhetem a lábam a súlyom kb. 1/3-ával, de még mindig járókerettel közlekedem, ráadásul az első emeleten lakom, a kontrollokra betegszállító visz, így egyenlőre lehetetlen, hogy személyesen elmenjek Önökhöz. Fájdalmaim nincsenek, Béres csonterő tablettát és kalciumot szedek, de nagyobb terhelést az előírtnál nem merek végezni. Kérdésem az volna a röntgenből kiolvasható-e a csontosodás mértéke?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza combnyaktörés témában

A röntgen alapján amennyire megítélhető elkezdődött a csontosodás. A teljes gyógyulás általában 1-2 évet vesz igénybe, ha nem jön közbe valami. A fokozatos terhelés fontos, következő kontroll után még több terhelést fognak majd megengedni. Mozogjon minél többet és tornáztassa a lábát. Ha van rá lehetősége ússzon, szoba kerékpározzon.

Kérdés: 2012. június 07., 13:42; Megválaszolva: 2012. június 11., 11:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?