bal borda körüli enyhe égető érzés

Körülbelül 7 hete (2012.04.17.) kezdtem el enyhe égető érzést érezni a baloldali bordám alsó részén, nyomásra érzékeny, és van amikor a bal oldalamon és a hátamon is érzem ugyanebben a magasságban ezt enyhe égető érzést. Amikor elkezdődött akkor lejjebb is éreztem (köldökmagasságban bal oldalon a hasamon) enyhe égető érzést, de ez elmúlt. Elmentem vérvételre és vizeletvizsgálatra (2012.04.19.) , minden eredmény jó lett, csak a vastartalom volt magas a szervezetemben és a hugysav mértéke. Az orvos azt javasolta, ne egyek vöröshúst, ezt be is tartom. A háziorvos a tünetek alapján vesekőre gondolt. Másnap (2012.04.20.) elmentem hasi ultrahangra, negatív lett, semmilyen problémát nem találtak, vesekövet se láttak. Azóta is hullámzóan jön elő ez az érzés, valamikor egyáltalán nem érzem, aztán egyszercsak újra. Jellemzően akkor kezd el a bal borda alatt egy kicsit olyan érzésem lenni mintha nyomna valamit, amikor ülök, és egy kicsit előre görnyedek. Elmentem egy sebészhez is (2012.05.08) , megnyomogatta a hasamat, és azt mondta várjak pár hetet és elfog múlni, valószínűleg a stressztől lehet. Tény, hogy egy kicsit idegeskedős típus vagyok. Nem azzal van gondom, hogy nagyon fáj, egyszerűen csak zavar a tudat, hogy már lassan két hónapja nem múlik el. Székletem rendben van, rendszeres. Kérdésem az lenne, hogy ez egy húzódástól lehet ami lassan múlik el (mozdulatokra egyébként nem fáj) , esetleg a bordámmal van valami, vagy a gyomrommal (nem érzem, hogy fájna, ami változott az az, hogy mostanában reggel nagyon éhes vagyok, és kicsit ég a gyomrom) vagy valami más? Milyen orvoshoz kéne fordulnom aki jártasabb, és esetleg tud valami pontosat diagnosztizálni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza mozgásszervi probléma témában

Kedves Kérdező!

A gyomorégés és reggeli fokozott éhségérzet a gyomor savtermelésének növekedése miatt lehet, javaslom, hogy gastroenterológiára kérjen háziorvosától beutalót, ahol lehet, hogy gyomortükrözést fognak ajánlani. Meg kell ugyanis vizsgálni, nincs-e reflux betegsége vagy fekélye.

A zsibbadásos, égető fájdalmak miatt neurológushoz kellene fordulnia. Azt, hogy stressz okoz bizonyos panaszokat, csak egy korrekt, mindenre kiterjedő kivizsgálás után lehet mondani.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. június 06., 13:19; Megválaszolva: 2012. június 10., 21:37
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?