Ízületi gyulladás góc miatt

Tisztelt Dr Úr/Nő! 3 éve diagnosztizáltak nálam polyarthritist (kéz kis ízületei, könyök) az ORFI-ban. Mivel sok orvos akarta kivetetni az óriási méretű mandulám, megkérdeztem, hogy okozhatja e az. Ott azt mondák nem. Ezért nem is vetettem ki. Tavaly ősszel viszont egy másik reumatológus és a fül orr gégészem mégis a műtétet javasolta. Jelentős javulást tapasztalok, teljes megszűnést azért nem mondhatnék. Előfordul néha kisebb/nagyobb fájdalom, de főleg megerőltetés után [nehezen nyíló üveg kinyitása, ragadó kilincs kinyitása, napokon át tartó számítógépes munka, és ha beütöm a kezem jobban fáj, mint másnak] Ritkán spontán is jelentkezik itt ott fájdalom, de nem nagyon tűnnek fel, olyan ritkák. Pár hónapja kértem vérvizsgálatot háziorvostól. Azt mondta kutya bajom, de azok az értékek amik a gyulladást kimutatják még így sem voltak a határértéken belül, de már kevesebbek. (Előtte mondjuk épp beteg voltam) . Az RF-em mindig nagyon alacsony volt, a határérték alja. Mivel lehetne kideríteni, hogy javult e vagy megszűntek e a tüneteim és tényleg a mandulám volt a ludas, és nem csak egy hosszabb fájdalommentes időszakban vagyok éppen? Illetve mivel közel 2, 5 év után volt a műtét ez mekkora kárt okozhatott bennem? Még annyit leírnék, hogy a fájdalmakon kívül más tünetem nem volt (láz, ízületek reggeli merevsége, pirosság, duzzanat..) . A fájdalmak vándorlóak voltak. Gyógyszert már nem szedek rá hónapok óta. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi probléma témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Arra, hogy valóban a mandulája volt-e a ludas, illetve, hogy jelen pillanatban milyen stádiumban van a betegsége immunológiai szakrendelésen tudnak Önnek segíteni. Vérvételt követően különböző immunológiai vizsgálatokkal, esetleges szövettani vizsgálatokkal lehet információkat szerezni állapotáról.

Kérdés: 2012. június 06., 12:06; Megválaszolva: 2012. június 08., 16:13
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?