Scheuermann-féle megbetegedés kovetkezmenye?

Tobb eve ejszakankent neha annyira faj a hatam, hogy csak segitseggel tudok egyik oldalamrol a masikra fordulni.Nappal eleinte nem volt fajdalmam, csak azt vettem eszre hogy mindket combom elulso resze zsibbad, erzeketlen a borom.Hozzaszoktam, mar nem zavart, igy nem mentem orvoshoz. Azota a hatam mar napkozben is faj foleg porszivozas felmosas kozben.Par napja a zsibbadast mar egesz nap erzem ami megijjesztett, hogy hol a kezemen, hol a labamon, de foleg a hatamon a gerinc vonalan, a nyakamnal es a fejem jobb felen.Olyan mint egy felszines borzsibbadas, jon- megy es valtozik a helye.Elmentem nyaki es gerinc rontgenre, ami a Scheuermann-féle megbetegedés szovodmenyeit allapitotta meg nalam.Eddig nem tudtam hogy atestem ezen a betegsegen.Kerdesem, a zsibbadast is ez okozza-e es forduljak-e specialistahoz es ha igen kihez?

Legfrissebb cikkek a témában

Farkas Lehel válasza hátfájás témában

Kedves Kérdező!

A Scheuemann-féle gerincbetegség esetén lényeges, hogy heti alkalommal igénybe vegyen akár többféle fizioterápiás kezeléseket is.

Esetében a leglényegesebb kezelésmód a gyógymasszázs, mellyel csökkenteni tudjuk a fájdalmát, illetve a háti gerinc kyphosis mértékének csökkenését, és a további állapot romlást. Sajnos ez egy olyan kóros folyamat, betegség, amely az egész gerincre kihat, ezért okozhatnak kar, láb és egyéb problémákat is, mert a gerincből kilépő idegek összeköttetésben vannak más végtagokkal, szervekkel is. Heti 1 alkalommal mindenképpen igénybe kellene vennie gyógymasszázs kezelést, ahol a gerincet alaposan átdolgoznák úgynevezett ideg kompressziós masszázzsal, ahol idegpontokat ingerelnénk dörzsölő és nyomó fogásokkal. Szükséges a kezelés alatt az alapos kimozgatás is illetve nyújtás. Javasolnám még a gyógytornát, vízi gyógytornát is. Bizonyos izomcsoportokat gyengíteni és erősíteni is szükséges. Heti 1-2 alkalommal nagyon jó eredményeket elérhetünk.

Üdvözlettel

Farkas Lehel

okleveles gyógymasszőr

Kérdés: 2012. június 05., 09:57; Megválaszolva: 2012. június 05., 18:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?