Szteroid injekció. Beadatni vagy sem?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2011. szeptembere óta bajlódom a sérülésemmel. Foci edzésen rúgtunk össze csapattársammal és sérültem meg a jobb nagylábujjam töve (1-es MP ízület) . Azóta folyamatosan járok orvosokhoz. Volt már ízületi gyulladás, köszvény, ín-hüvely gyulladás, és csonthártya gyulladás a diagnózis, de egyiket sem mondták biztosra. Többszörös ultrahangos kezelés, jegelés, pihentetés, kenőcsös kenegetés sem javított a dolgon. A Doktor úr szerint eljött az ideje a szteroid injekciónak. Nem vonakodnék annyira tőle, ha Ő nem tartana ennyire tőle. Többször mondta a kezelések során, hogy a legvégsőbb esetben adná be és akkor is csak azért mert nem tud mást kitalálni. Háziorvosom szintén ellene van a dolognak. Miért lehet ez? Lehet valamiféle komolyabb bajom belőle? Be szabad adni úgy hogy igazából pontos diagnózis nincs is? Köszönettel: Pereszlényi Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi probléma témában

Leírása alapján bár nem vizsgáltam meg, és nem ismerem a korábbi leleteket sem, de Én sem javasolnám egyenlőre a Szteroid injekció adását. Több okból sem. Ez egy tüneti szer, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg, a panaszok idővel kiújulnak és a rendszeres adása a szteroidnak, az anyagcserét, a hormonháztartást, az ízületeket is jelentősen károsíthatja. Mindenképpen további kivizsgálásokat javasolnék, mert biztos, hogy van kézzelfogható oka is panaszainak. Nem tudom milyen szakrendeléseken járt már. Tekintettel esetének bonyolultságára azt javaslom keresse fel valamelyik orvostudományi egyetem (Debrecen, Szeged, Pécs, Budapest) ortopédiai vagy reumatológiai klinikáját, ahol célzott vizsgálatokkal pontosabb választ és megfelelő terápiát tudnak majd mondani.

Kérdés: 2012. június 04., 16:58; Megválaszolva: 2012. június 05., 20:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?