Járógipsz vagy bokarögzítő?!

Tisztel Doktor Úr! Május 22.-én létráról leesve ezt az eredményt írták a kezelőlapomra a Traumatológián: "A jobb V-ös metatarsus basisan elmozdulás nélküli darabos törés van. A bokaizületi rés ízfelszínei nem párhuzamosak, a lateralis oldalon a rés tágabb." Ekkor kereken 1 hétre fekvőgipszet kaptam. Május 30.-án reggel lecserélték járó műanyag gipszre. Az előző orvos akinél a fekvőt kaptam, azt mondta, hogy kb. 5 hétig kell majd rajta lennie a járógipsznek. Viszont akinél megkaptam a járót, 2 lehetséges megoldást közölt, ami közül választanom kellett mivel úgy adott legközelebbre időpontot. Az egyik ez volt: Június 12.-én leveszik a lábamról a járógipszet (ez az időpont pontosan 3 hétre van a lábam eltörésétől számítva) . Viszont 12.-én felír nekem egy bokarögzítőt, amit attól a naptól kezdve éjjel-nappal hordanom kell, bizonyos ideig. Ezt azzal magyarázta, hogy sokkal jobb a felépülési statisztika, mintha 5 hétig rajta marad a járó és ráadásul nem kell tovább szednem az ínjekciót. A másik lehetőség az volt, hogy 5 hétig rajta marad a járógipsz és utána kapok időpontot gipsz levételre. Ekkor megörültem, hogy 12.-én leveszik a gipszet és így ezt a lehetőséget választottam. De itthon végig gondolva már nem tartom jó megoldásnak, hisz ha bokarögzítőt kapok akkor nagyon jól meg fogja tartani a bokámat. Viszont ahol a törés van vagy volt, azt meg nem tartja semmi és szerintem 3 hét alatt nem tud rendesen összeforrni egy csont. Vagy mégis?! Erre szeretnék választ kapni a Doktor Úrtól, hogy melyik lehetőséget válasszam. Hisz 12.-én még mindig mondhatom azt, hogy inkább maradjon tovább a járógipsz. Ráadásul úgy, hogy műanyag gipszem van és a lábam nem viszket benne, könnyű és eléggé megszoktam. Valamint a Clexane szúrása sem fáj. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza gipsz témában

A röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján Én is a gipszet választanám, A kép alapján megfelelően fel van helyezve, így biztos, hogy jól tart és nem engedi, hogy a jól álló törése elmozduljon. 3 hét után pedig fokozatosan terhelheti és 5 hét után mikor a gipszet leveszik, már járhat is rajta.

Kérdés: 2012. június 02., 14:17; Megválaszolva: 2012. június 04., 19:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)