Érdemes e próbálkoznom a hízással?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy érdemes-e próbálkoznom most a hízással és izomzatfejlesztéssel. December óta fiatalkori reumás ízületi gyulladásom van ami néha elég kellemetlen fájdalommal jár, és igy eléggé gátolja a rendszeres edzést. Másrészt naponta 10mg steroidot szedek naponta, úgy tudom ez egy elég erős gyógyszer. 185 cm és 65 kg vagyok. Ez a betegség kezdetekor 75 kg volt, tehát fogytam azóta 10 kg-t.. Az a kérdésem hogy a "szedett gyógyszerek" nél felsorolt gyógyszerek és maga a betegség gátolja-e az izomzat fejlödését és a hízást. Ha nem akkor tudna-e pár hasznos tippel szolgálni a hízást illetőleg? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Bodnár Boldizsár

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza mozgásszervi probléma témában

Kedves Boldizsár!

Feltételezem, hogy a rheumatid artritis juvenilis válozatára lehet gondolnom. Sajnos a szedett gyógyszerek felsorolását én nem láttam, bár gyógytornászként nem is tisztem gyógyszer mellékhatásokat megítélni.

A hízásról, fizikai aktivitásról:

ebben a betegségben, ahol az ízület védelem miatt az intenzív mozgás amúgy is tilos, de az alacsony intenzitású, nem túl sok kalóriát égető testmozgás javasolt. Ennek fogyasztó hatásától nem kell tartani, mert részben étvágyat csinál, és izmot is épít. A megfelelő táplálkozásra érdemes odafigyelni: szénhidrátok, fehérjék 'turbósított' változatát javaslom (tejszínes sajtkrémek, majonézes ízesítés, zsíros tej és tejföl, olajos magvak, shake-ek... nasik mindig csak főétkezés után...) , esteleg táplálék kiegészítők (Ensure +, Two cal...) .

Üdvözlettel,

dr. Borka Péter

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. május 28., 22:27; Megválaszolva: 2012. június 05., 16:33
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?