Gerincsérv műtét nélkül is meggyógyulhat? Aktívan sportolok

Tisztelt doktor Nő/Úr! Aktív sportoló (amatör erőemelés) voltam. Április 9. óta vannak komolyabb fájdalmaim a bal lábamban. Sugárzó, néha éles fájdalmat érzek a teljes lábamban. Az elején csak fájdalom és gyulladáscsokkentőket kaptam tabletta formájában, de semmi pihentetés vagy kimélés. (Nem edzettem) 1 hónap után már nem segítettek a tabletták. Ekkor infúziós kezelést kaptam 7 napig és szigorú fekvés. Ez elött voltam MRI-n és megállapították, hogy gerincsérvem van a lumbális szakaszon. Azt mondták, hogy nem kicsi, egy betüremkedés van, ami nyom valami ideget. Azért írok ilyen pontatlanúl, mert elutazott az orvosom és nem kaptam kézhez a jelentést. Mindenesetre valamit javúlt a dolog és gyógytornázok is, de ha talpra állok a fájdalom fél órán belül elviselhetetlen fájdalomcsilapítók nélkül. Kérdésem: lát esélyt a mütét nélküli gyógyulásra?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza gerincsérv témában

Tisztelt Érdeklődő!

Igen, ha nincs lebénulva a lábfeje, van esély elkerülni a műtétet, ez nagyon egyéni, hogy ki mikor határozza el magát. Mivel ez a betegség az életre nem veszélyes, és műtét nem gyógyítja /javítja a gerinc állapotát, hanem csak annak az egy porckorongnak az a részét távolítják el, ami az idegszálat nyomja, a műtétet mindig a beteg erőszakolja ki, mert addig jár az idegsebészhez. Úgyhogy az, hogy a műtét elkerülhető-e, Öntől függ: bírja-e a fájdalmat, milyen a lelkiállapota, abbahagyja a gerincre nagyon ártalmas sportot, megengedheti-e magának a tartós fekvéseket, és tolerálja-e a munkáltató a pihenést. A porckorong betegség nem gyógyul meg úgy, mint a tüdőgyulladás, de a nem fizikai munkát végző, lelkileg stabil, saját betegségeit nem tutujgató, érdekes és tartalmas életet élők tartósan panaszmentesek, ha nincs túlsúlyuk és gyógytornáznak. Ezt kívánom Önnek is!

Kérdés: 2012. május 28., 10:54; Megválaszolva: 2012. május 29., 19:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?