Hát-lábfájás-mandulagyulladás

25 éves férfi vagyok, hát és lábfájással mentem orvoshoz. Először steril gyulladásra gyanakodtak, kizárták röntgennel és A Juvenalis osteochondrosisa lett a diagnózis. Xiloxot és béres porcerőt szedek rá két hónapja. A hátam és lábam leginkább éjszaka fáj, vagy ha pihenek, mozgásra alábbhagy. A xiloxot már 2 hónapja szedem, anélkül nem vagyok meg....hosszú távon nem lehet negatív hatása? (ggt 140 a laboron) Elég sokszor begyullad a mandulám, garatom, sokáig tart, hetekig nem múlik el. Vagyis kb 3-4 napig fáj, aztán nem aztán megint, de valamikor hónapokig nem. Ínyemen, szájpadlásom is gennyes gumók vannak néha ilyenkor. Lehet az előzőhöz köze? Laboron a GOT 22. Úgy tudom köze van a mandulához. Érdemes lenne kivetetni esetleg hátha ettől van a kínzó hát és lábfájás? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Természetesen vannak olyan ízületi gyulladások, melyek kiváltásában valamilyen bakteriális gyulladásos góc (leginkább mandula, de rossz fog, középfül gyulladás, arcüreg gyulladás, stb) játszik szerepet. Ilyenkor célszerű a vérből AST (anti-streptolisin titer) vizsgálatot végeztetni, mely megmutatja, hogy ez a baktérium milyen számban van jelen a vérben, ha egyáltalán jelen van. Ha pozitív az eredmény célszerű antibiotikumos kúrát folytatni a góc szanálására és nem szteroid gyulladáscsökkentőt (ilyen a Xilox is) szedni. Ha 2-3 hónap alatt nincs javulás, akkor el kell kezdeni a kivizsgálást, hogy pontosan hol van a góc és azt el kell távolítani. Ilyen a mandula kivétel is. ehez szükséges fül-orr-gége szakvizsgálat is.

Kérdés: 2012. május 22., 13:11; Megválaszolva: 2012. május 23., 22:29
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?