mi lehet a gond

Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a gond, ha nagyon nehezen megyek fáj a derekam (bal oldalt el van zsibbadva teljesen) jobb oldalon pedig fáj, illetve a combom oldalt is eléggé fájdalmas majd a térdem is ugyanúgy fáj, szintén jobb oldalon. Voltam lumbális röntgenen ott feltevődött a gerincsérv. voltam neurológián, ott azt mondták nem neurológiai a baj. most fogok menni reumatológiára. gyógyszert már nem szedek de eddig a midetont és mesulidot szedtem és 5 injekciót kaptam voltarenből. teljesen tanácstalan vagyok.küldenek mindenhova de sehol nem mondanak semmit.

Legfrissebb cikkek a témában

Farkas Lehel válasza mozgásszervi probléma témában

Kedves Kérdező!

Ilyen típusú panasz esetében nagy valószínűséggel gerincében valamilyen kóros elváltozás pl. gerincsérv lehet. Reumatológián valószínű, hogy elküldik CT vagy MR képalkotó vizsgálatra, ahol pontos képet kaphatunk a gerincszakasz egész állapotáról. Sajnos nyomás alatt vannak a gerincvelői idegek, az ágyéki idegszálak. Illetve a nervus ishiadicus(ülőideg) . Mindezek által a környéki idegrendszer egy része is nyomás alatt van, ezért zsibbad a baloldala. Az idegszálak és a csigolyák nyomását az izomcsoportok okozzák, akkor ha az túl merev, kötött és csomós. Ezáltal nem képesek ezek az idegek felszabadulni a nyomás alól. Amire szüksége lenne heti 2, de heti 1 alkalommal mindenképpen egy alapos gyógymasszázs kezelés.

Lényeges, hogy nem elkapkodott masszázst vegyen igénybe. Ki kell masszírozni a merevségeket a lábaiból, a farizomból, derékszakaszból és az egész háti, nyaki szakaszból. A karokat is átkel dolgoztatni illetve kimozgatásokat kell alkalmazni kiegészítő kezelésként. Gyógymasszázs által a nagyobb izomcsoportok felszabadulnak a kötöttség alól, ezáltal enyhülni fog, de akár teljesen megszűnik a fájdalom és zsibbadás. Amit még javasolhatok az a rendszeres gyógytorna és úszás. Mindezekre a kezelésekre egész életében szüksége lesz, fontos a rendszeresség, a kezelések nem mindig kellemesek, de segíteni fognak abban, hogy jó közérzete legyen mindenféle szempontból és, abban, hogy ez az állapot ne romoljon tovább.

Üdvözlettel

Farkas Lehel

okleveles gyóggymasszőr

Kérdés: 2012. május 12., 17:07; Megválaszolva: 2012. május 14., 09:47
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?