Mit tehetnék ezzel a térdfájással?

Kedves Doktornő! Már írtam a térdem fájdalmáról, köszönöm a választ. Azóta a reumatológián már fel lett szúrva, kaptam Diprophos injekciót és az a jellegű fájdalom megszűnt. Viszont a térdem alatt megmaradt egy fájdalom amivel nem tudok mit kezdeni. Olyan mintha csont fájna, de gondolom az nem szúr és lüktet. Az egy évvel ezelőtti duzzanat változatlan megmaradt. Néha kicsit lentebb megy, de nem tudom hogy mi okozza, mitől függ. Sajnos a combtőből kiinduló fájdalom is lesugárzik néha elég erősen.. Mindez a bal oldalamon van. A nyaki gerincem is "erősen kopott - a porckorongok dehydratáltak - a C.IV. és C.V. diskusokon kisfokú centrális protrusiok láthatók, melyek elérik a myleont, de nem komprimálják - a lordosis ive elsimult, az alsó szakaszon kyphosiba hajlik - a kisizületekben mérs. arthrósis...stb...... A nyaki részen a jobb oldalon voltak erős fájdalmaim, de arra is kaptam Diprophos injekciót (kétszer) és tornáztatom, azóta elviselhető. A kérdésem.....: hogy kaptam beutalót rtg besugárzásra a térdemre és nem tudom hogy ez mit jelent és ez okozhat-e valamilyen károsodást. Szeretném még megkérdezni, hogy ezekkel a gerinc - és izületi- dolgokkal mit lehetne kezdeni. Próbáltam különböző edzés féléket, de nem sok sikerrel. Néha még az egyszerű gyalogolástól is elkezd fájni, zsibbadni a lábam és erős szívverést kapok - a vérnyomásom felmegy- ha erőltetem. Köszönöm a türelmét és a válaszát. Fné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza térdfájás témában

Kedves Kérdező!

A panaszok hátterében a képalkotó vizsgálatokkal is igazol ízületi kopás áll. A szteroid tartalmú injekciókat egy-egy alkalommal szoktuk használni. A röntgen besugárzás a kopásos ízületi betegségben bizonyos területeken használt terápia közé tartozik. Emellett lehetőség van fürdő kezelésre és fizioterápiára, mely elektromos és ultrahang kezelésekből állhat. Ezek szintén enyhíthetnek a fájdalmon. A torna és a rendszeres mozgás pedig fontos alapját képezi a terápiának. A mozgásformák közül leginkább olyan ajánlott, mely jól átmozgatja az ízületeket, de mégsem terheli meg azokat. Ilyen például a biciklizés, úszás vagy a víz alatti torna. Gyógyszeresen pedig megpróbálhatók porcépítők szedése, mely segít megelőzni az ízületek további kopását.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 07., 12:21; Megválaszolva: 2012. május 11., 08:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?