bütyökműtét

Mindkét lábam visszeres, a bal lábamon kétszer volt visszérműtétem is. Szeretném a lábfejeimen levő bütyköket esztétikai okokból megműttetni. Nagyobb a kockázata a műtétnek amiatt, hogy visszérproblémáim vannak (pl. trombózisveszély stb. miatt)? Hátráltathatja a bütyökműtét utáni gyógyulást a rossz keringés a lábszárban? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bütyök témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Egy kezelt és kontrollált visszér betegség alig növeli a bütyökműtét kockázatát. Természetesen a trombózis kialakulásának veszélye nagyobb, de a műtétet követően kapni fog vérhígító készítményt és ezzel ki lehet védeni a trombózist. A sebgyógyulás sem szenved zavart, ha betegsége megfelelően van kezelve.

Kérdés: 2012. május 02., 10:55; Megválaszolva: 2012. május 03., 10:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?