rtg felvétel értelmezés

Tisztel Doktornő/Úr! A mi napon kaptam kézhez rtg. leletemet, ami l hónapok óta tartó ábszár fájdalom miatt került elkészítésre. Szakorvosi előjegyzést csak május közepére kaptam, de addig is szeretném tudni mit takar a leírás. Kérném ebben a segítséget. A bal femur distalis metaphysisén ventralisan közvetlenül a corticalis alatt 6 mm átm. transparens terület látható scleroticus szegélyjel. A csontkontúr és a corticalis itt is épnek látszik. Egyebütt csontszerkezeti eltérés nem látható. Köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi probléma témában

Pontos válaszhoz látnom kellene a röntgen felvételt is. A leírás alapján a bal oldali combcsontjának térd felőli végében, közvetlenül a tömör és szivacsos csontállomány határán van egy 6 mm-es elváltozás ami feltehetően egy jó indulatú ciszta, mert a csontszerkezetet nem roncsolta el. Pontos választ a szakvizsgálaton fog kapni.

Kérdés: 2012. április 26., 17:14; Megválaszolva: 2012. április 28., 12:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?