Vállizület gyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 hónapja hetente fellépő kisebb fájdalmat éreztem a jobb vállamba, ami 1-2 napig tartott. Ezzel nem törődtem, mert azt hittem csak elfeküdtem. 10 napja hirtelen éles fájdalom jelentkezett a vállamban ami kisugárzott az egész karomra. Azóta a jobb karomat nem tudom mozgatni a fájdalom miatt és még nyugalmi helyzetben is nagy fájdalmaim vannak. Orvoshoz fordultam ahol vállizületi gyulladást állapítottak meg és gyulladás csökkentő gyógyszert kaptam. A fájdalom továbbra sem csökkent ezért visszamentem az orvoshoz. Elküldtek röntgenre ahol megállapították hogy "A tuberculum maius mentén 1, 5 cm hosszú, 4 mm széles lágyrészmeszesedés látható". Újabb gyógyszereket kaptam és előírtak fizio th-s kezelésre. Eltelt 3 nap és a fájdalom még mindig annyira erős, hogy aludni is alig tudok. Mivel irodában dolgozom és napi 9-10 órán keresztül írok vagy gépelek, ezért azt mondta az orvos hogy lehet hogy ezt a munkakört abba kellene hagynom. Valóban úgy gondolja hogy erre sor kerülhet? Meddig fog ez tartani? Mik a lehetőségeim, hogy megszűnjön a fájdalom? Mikor fogom tudni mozgatni a karom? Egyáltalán ha ennyi ideig nem mozog a karom akkor később rendesen fogom tudni mozgatni? Milyen utóhatása lesz ennek a meszesedésnek, ez kezelhető-e véglegesen? Ha tünet mentes leszek hogyan tudom megelőzni hogy ez még egyszer ne ismétlődjön meg? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza vállfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján több dolog is állhat panaszai mögött és nem biztos, hogy a megfelelő kezelést kapja. Viszonylag gyakori, hogy a nyaki gerinc elváltozásai, esetleg sérv okozza a vállfájdalmakat. Én az Ön helyébe elmennék egy idegsebészeti szakrendelésre is, vagy vissza a kezelőorvosához és további vizsgálatokat kérnék, amellett, hogy a megkezdett kezeléseket folytatja, hisz kis fokban azok is hathatnak a nyaki probléma esetén is, és ha megvan a diagnózis, akkor célzottabb kezelésben részesülhet. Azért nem írok arról, hogy mikor tud újra dolgozni, mikor lesz fájdalmatlan, abba kell-e hagyni a munkát, mert ezt pontos diagnózis nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudom megmondani.

Kérdés: 2012. április 21., 09:41; Megválaszolva: 2012. április 23., 17:44
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?