Boka törés utáni feladatok.

Tisztelt Doktor Úr. 1 hónapja volt eltörve a fibula és a szárkapocs csontom. kaptam véralvadás gátlót is hogy nyomjam a hasfalamba 30 napig, ezzel a nappal ma lejár. azt szeretném kérdezni hogy, kell e még folytatnom az injekciózást vagy sem? mert már rátudok állni és mozgatni a bokámat. csak egyenesen nem tudok még járni, csak bicegve. ez normális? egyáltalán nem fáj a bokám és semmi tünetem nincs. mikor tudok egyenesen járni? és meddig kell használnom, a véralvadás gátló injekciót? Előre is köszönöm. Tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza bokatörés témában

Pontos válaszhoz ismerni kellene a dokumentációit. A vérhígító injekciót ha gipszelve van a törés, akkor a gipszrögzítés időtartama + 1 hét, ha operálva van, akkor a műtéttől számított 6 hétig javasoljuk adni. Ettől vannak esetek amikor el lehet térni (fiatal, jól és könnyen mobilizálható beteg műtét után) . Az, hogy még bicegve jár, az természetes. Általában 2-3 hónap szükséges a korábbi járás visszaállásáig. Pontos választ az injekcióval kapcsolatban kezelőorvosától kérjen, mert Ő ismeri pontosan az Ön kórtörténetét.

Kérdés: 2012. április 20., 13:47; Megválaszolva: 2012. április 21., 10:08
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?