Ujjzsibbadás, csomó az ujjon

tisztelt doktor.Régebben volt egy csomó a középső ujjamnál, de az elmúltt kéthavonta, kezemen a kis és gyürüsujam el van zsibadva, három hete, és egyre rosszabb.Tegnap óta még szédülök is! Többször volt régebben a herpeszvírus miatt betegségem,.Ez most mitől lehet? És az életem nagyon síreszes, mostanában nagyon feledékeny is vagyok!

WEBBeteg szakértő válasza ujjzsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Az ujjain található csomó feltehetőleg nem függ össze a többi tünetével. Az ujjzsibbadás arra utal, hogy az ujjakhoz menő ideg nyomás alá került, ami történhetett a nyaki gerincszakaszon vagy a karban valahol. A szédülése ugyan még nem olyan régi tünet, de ez is összefüggésbe hozható a nyaki erek állapotával, így mindenképpen azt javaslom, hogy keresse fel a háziorvosát és vizsgálatassa ki magát alaposan. A nyaki gerincéről mindenképp kellene csináltani egy röntgenfelvételt, és el kellene menni a reumatológiára és a neurológiára is.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 19., 15:49; Megválaszolva: 2012. április 19., 23:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ujjzsibbadás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A kérdésem ujjzsibbadással kapcsolatos. Pár nappal ezelőtt a jobb kéz III-as ujjam becsípődött egy ajtóhoz...
karpális alagút szindróma?
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 33éves fodrász vagyok. Mindkét kezemen 3ujj utolsó ujjperce idönként zsibbad, így kerültem reumatológushoz. Aki a...
Ujjvégek zsibbadása
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! kb. egy héttel ezelőtt elkezdett zsibbadni a hüvelykujjam, illetve a mutatóujjam vége (az utolsó ujjpercek) , ami...
MIért zsibbad az ujjam?
Kedves Dr.Nő/Úr! Körülbelűl egy hete kezdett el zsibbadni a bal kezemen a kis- és a gyűrűsújjam. teljesen nem érzéketlen de nagyon zsibbad és...
Vállproblémák