Hogyan tovább, esetleg ideggyógyász?

Tisztelt Doktor Úr vagy Hölgy! Hat héttel ezelőtt, egy hosszabb bevásárlókörút után erősen megfájdult mindkét lábam, bokától combközépig. Négy héttel ezelőtt egy számítógépes talpvizsgálat során megállapították, hogy leszakadt a harántboltozatom. Az akkor kapott betétet azóta is folyamatosan viselem, ám a fájdalom nem enyhült, sőt, esetenként rosszabb, mint hetekkel ezelőtt. A jobb lábamban egy időre csökkent a fájdalom, néha elmúlt, de egy hete a boka környékére újult erővel visszatért. A bal lábam borzasztó, térd, lábszár, boka fájdalom. Hat hete nem tudok végigaludni egy éjszakát sem a fájdalomtól, teljesen ki vagyok merülve. Az elalvás is nehéz, a hajnali ébredés viszont garantált, 3 óta körül. Fekvő helyzetben is fájnak a lábaim, nem tudom pihentetni. Ma az ortopédián mindössze annyit mondtak, hogy járjak gyógycipőben, és Flemac gyógyszert írtak fel, amit holnap kezdek el szedni. (Vény nélküli fájdalomcsillapítók nem használtak.) Nem nyugodtam meg, az az érzésem, hogy nem találtuk meg a probléma okát, és hogy tovább kell vizsgálódnom, mi okozhatja ezt az erős fájdalmat. Soha nem volt panaszom a lábamra, rengeteget gyalogolok, túrázom, és kamaszkorom óta ilyennek látom a lábfejem formáját... bütykösödik. Érdemes esetleg egy ideggyógyászati vizsgálatra is elmenni, hátha egy idegbecsípődés okozza a fájdalmat? Újpesti vagyok, és nagyon várom segítő válaszukat, mert ki vagyok borulva. Köszönettel: Ilona

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza lábfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján elképzelhető, hogy nem a végtag elváltozásai eredményezik a panaszokat, hanem a gerinc kopásos betegsége, esetleg porckorong elváltozás. Valóban célszerű lenne egy ideggyógyászati, vagy idegsebészeti szakvizsgálat, hogy a gerinc eredet elváltozást kizárja, vagy megerősítse és a megfelelő kezelést megjavasolja.

Kérdés: 2012. április 18., 21:58; Megválaszolva: 2012. április 19., 19:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?