• Milyen gerinctornát végezzek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Nő/Úr! MRI vizsgálatom eredménye röviden: Protrusio disci C V / VI és C VI / VII CV/VI magasságában centrális túlsúlyu protrusio, mely a durazsákot komprimálja CVI / VII magasságában körkörös protrusio, mely a durazsákot komprimálja, a foraminalis C7 gyökök komprimáltak (Egy jellemző MRI fotót is küldök....) Amit már én is megfejtettem, hogy ezek mérsékelt foku degeneratív elváltozások. Panaszaim 4 hónap óta: bal oldali cervicobrachialis tünetek, a perzisztáló karzsibbadás jelenleg is fenn áll, dea vállba sugárzó fájdalmam elmult Ezentúl szeretnék nagyon komolyan mindennap tornázni! Kérdésemim: 1. milyen speciális gyógytornát kell végeznem fentiek javításához, kihez forduljak? 2. van- e különbség a nyaki (C) gyógytornák között, attól függően, hogy a CI, II, III, IV, V, VI vagy a VII-es csigolyáknál van- e az elváltozás? Köszönettel, Imre

        Dr. Németh Ágnes válasza a gerinctorna témában

        Kedves Imre! A hozzáállása nagyon jó, ugyanis ezen betegségeknek a kezelésében a gyógytorna kiemelkedő szerepet kap. A speciális tornagyakorlatok betanulásához mindenképpen gyógytornász segítségét kell az elején kérni. A gyógytornák különböznek attól függően, hogy a sérv melyik irányba türemkedik és hogy pontosan hol helyezkedik el. Mindezeket figyelembe véve egy reumatológiai szakrendeléssel legtöbbször dolgozik egy gyógytornász csapat is, akik tudnak majd segíteni a tornagyakorlatok megtanításában.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. április 16., 17:50; Megválaszolva: 2012. április 19., 19:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: