Térdsérülés munka közben

39 éves, normál testalkatú férfi vagyok, autószerelőként dolgozom. Kb.egy hete nagyon hosszasan előrehajolt- rogyasztott- befordított jobb talp testhelyzetben dolgoztam, majd miután kiegyenesedtem elkezdett erősen sajogni mindkét térdem hátsó hajlata.Kicsit nyújtóztam majd visszaereszkedtem ugyanabba a pozicióba. Ekkor a (befelé fordított) jobb térdem külső részében (a lágy részben szerintem) valamiféle recsegéshez hasonlítható hangot követően iszonyatos fájdalom meg forróság keletkezett.Nagyon fájt, nem tudtam ráállni percekig. Nem tudtam felzárni a sarkam az ülepemhez csak lötyögött a lábam. Azt gondoltam, hogy elszakadt valami izmom vagy inam. Elmentem az ügyeletre, de addigra egészen jól tudtam járkálni. Felfektettek összehasonlítgatták a két oldalt, tekergettek, hajlítgattak tapogattak, azt mondták, nem találnak sérülést, de kis Baker cisztát gyanítanak, menjek el ultrahangra másnap. Természetesen két és fél hétre kaptam időpontot. Azóta (munka közben) mindkét térdhajlatomban középen nyomásérzés, enyhe de állandó fájdalommal ami hosszas terhelésre, vagy lépcsőn lefelé menet nagyon felerősödik. Ha a szokásos 10 órát lenyomom éjszaka nagyon rossz, nem vagyok elmebeteg de egy ötfős családban vagyok egyedüli kereső, csinálnom kell.. Guggolásnál mintha egy-egy dobókocka lenne mindkét térdhajlatba, felegyenesedésnél erős nyilalás. Érdekes, hogy ezek a dolgok teljesen szimmetrikusan jelennek meg!? Azóta többet állok, fekvésnél nem mozgatom a lábaim, ettől meg elől kezdett el nyilallni a térdem (csak ami akkor sérült) meg görcsöl a vádlim és a hátsó combizmom a kényszertartástól. Akárhol nyomkodom a térdem nem fáj, én nem érzem a cisztát sem. Bedagadva vagy dudor nincsen. Lehet, hogy bebeszélem magamnak de tükörben mintha a jobb térdem befelé törne. Ön szerint milyen kilátásaim vannak arra, hogy ezzel a bajjal csökkentett munkaidőben de dolgozzak, úgy próbáljam kikezeltetni magam? Köszönettel S. Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdfájás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján nem gondolom, hogy Önnek csökkentett munkaidőben kellene dolgozni. Az ultrahang eredménytől függően gyógyszeres, vagy műtéti kezeléssel ismét aktív keresővé tehető. Pontos választ az ultrahang eredmény után ortopédiai, vagy traumatológiai szakrendelésen kaphat.

Kérdés: 2012. április 14., 22:36; Megválaszolva: 2012. április 18., 17:17
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?