Hátsó keresztszalag szakadás térdben

A fiam 2011 nyarán kerékpározás közben elesett elszakadt a térdében a hátsó keresztszalag MR és ultrahang is igazolta.versenyszerűen kézilabdázott testnevelési főiskolára készült és nagyon nehéz neki megértenie, hogy már nem lehet.testnevelésórán Genu syncro 575 térdortesist visel. Azt szeretném kérdezni, hogy mit lehet tenni azért hogy ne rosszabbodjon az állapota? mik lehetnek a következmények? javaslatot szeretnék kérni! köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza keresztszalag szakadás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az, hogy el van szakadva a hátsó keresztszalag, önmagában még nem jelent semmit. Ismerni kellene a térd stabilitását, biomechanikáját. A fizikális vizsgálat után lehetne arról nyilatkozni, hogy milyen kezelés szükséges ahhoz, hogy akár a testnevelési főiskolára is mehessen, hiszen sok élsportoló végzi aktivitását szakadt, vagy pótolt keresztszalaggal. Lehet, hogy elég a térdrögzítő mellett, egy megfelelően vezetett tornával izomerősítés, de lehet, hogy műtét is szükséges a stabilitás eléréséhez. Azt javaslom keressenek fel egy nagyobb baleseti sebészeti központot, akár a négy orvosi egyetem valamelyikén (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest) , ahol a vizsgálatok során eldöntik, hogy elég-e a torna, vagy a növekedés befejeztével szükséges a szalagpótló műtét elvégzése.

Kérdés: 2012. április 13., 18:53; Megválaszolva: 2012. április 17., 21:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?