• Farokcsont környéki fájdalom és székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb másfél hete hirtelen fájdalmat kezdtem érezni a farokcsontom környékén. Jellemzően nem a nyomás, hanem a környéki izmok mozgatására fájt jobban. Egy héttel korábban kicsit megütöttem, de az eset után nem fájt, egy hét múlva jelentkezett ez a probléma. Amilyen hirtelen jött, olyan hirtele el is múlt pár nap után. Viszont azóta is székrekedésem van (a fájdalommal együtt kezdődött) és talán valami gyulladás is lehet a végbelem környékén. Lehet, hogy valamilyen tumor okozza? Mi más oka lehet ennek? Milyen szakorvost érdemes felkeresnem? Előre is köszönöm válaszukat.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a farokcsonti fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni Önnek. A farokcsont tájék megütése okozhat székrekedést védekező reflexek révén, de az általában csak néhány napig tart. Gyulladás, aranyér, táplálkozási szokás is eredményezheti a székelési habitus megváltozását, de tumor is, de ennek a valószínűsége a legkisebb. Azt javaslom keresse fel háziorvosát, aki egy alapvizsgálat elvégzése után a megfelelő szakorvoshoz (traumatológus, sebész, belgyógyász)fogja irányítani.


        Kérdés: 2012. április 13., 01:58; Megválaszolva: 2012. április 17., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.