Keresztszalagszakadas asztalfiok tunettel

Tisztelt Doktorno! A terdemet keresztszalag szakadassal (asztalfiok tunet) diagnosztizaltak. Sajnos a mutet nem valosult meg. Ez mar 2 eve volt es kezdem kenyelmetlennek erezni. A terdhajlatom fel van puffadva, ha tobbet jarok, es szuro fajdalmat is szoktam erezni. Azt szeretnem megtudni, hogy jelenleg milyen allapotban lehet a terdem es mennyire surgos a mutet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Keresztszalagszakadas témában

Vizsgálat nélkül és a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nem lehet pontos választ adni. A térd állapota a használat, igénybevétel mértékétől függ. Ha sokat sportol, mozog és sok a hirtelen irányváltás, akkor eléggé kopottak lehetnek a porcai, és a meglévő szalagjai. A keresztszalag pótlása nem feltétlen kötelező, a combizomzat megerősítésével is jó stabilitást lehet elérni, ha a többi szalag ép. Pontos válaszért keressen fel egy (másik) ortopédiai szakrendelést. Úgy gondolom a megfelelő döntés meghozatalához szükség lenne egy ízületi tükrözésre.

Kérdés: 2012. április 11., 19:20; Megválaszolva: 2012. április 13., 22:02
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?