• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem! Sportoló vagyok, napi 1, 5 órás edzéseim vannak. Rendszeresen be van gyulladva a csonthártyám. Hiába kenem krémmel, nem javul. Néha kicsit jobb, de utána borzalmasan fáj, és már a lábfejemnél is. Mi lehet a probléma? Köszönöm válaszát!

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a mozgásszervi probléma témában

        Tisztelt Érdeklődő! A levelében vázolt probléma oka az alsó végtag tartós túlterhelése. A rendszeres, és erős edzés következtében. A sportolásnál igénybevett izmok óriási húzóerőt fejtenek ki a csonthártyára ott, ahol erednek illetve tapadnak. A csonthártya idegvégződésekkel sűrűn ellátott szövet. Éppen ezért a megterhelés hatására nagy fájdalommal tud reagálni. Sportorvos tanácsára feltétlen szüksége van. Addig is javasolt az edzésadag csökkentése vagy illetve más izületeket érintő "erősítés" bevezetése. Üdvözlettel: dr. Kiss Imre gyereksebész szakorvos Svábhegyi Gyógyintézet www.svabhegy.eu


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 11., 15:09; Megválaszolva: 2012. április 12., 20:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: