• terheléses izomfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Rendszeresen futok, hetente legalább kétszer, azonban kb. 20 perc után a bal combom elülső oldalán megfájdul az izom, majd a fájdalom átterjed a csípőre is. Megállás után kb. ugyanennyi idő után elmúlik a fájdalom. Sétánál, gyaloglásnál, kerékpározásnál jóval később és nem olyan fájdalmasan jelentkezik a tünet. Röntgenkép szerint nincs porckopásom. A kapott gyógyszer (Condrosulf) nem használt. A jelenség a prosztata eltávolító műtét után jelentkezett először, 4 éve. A PSA szintem azóta 0. Azért kérem a segítségüket, mivel versenyszerűen szeretnék tájfutni (egy-egy alkalom az én korosztályomban kb. 3km, 40-60 perc nem folyamatos futás).

        Farkas Lehel válasza a izomfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a prosztata eltávolító műtét összefügg a comb elülső izmaiban érzett fájdalommal. A műtét során több mély izomköteg is át lett vágva illetve szét lett nyitva. A hegesedés megrövidülést okozott a csípő, medence mély izmaiban, ezáltal húzó hatással vannak a comb izomkötegekre is. Emiatt nyomás alatt van egy idegpálya is, ami a comb mélyebb részein halad végig. Ha terhelés éri pl. futás akkor jelentkezik a fájdalom. Amit javasolni tudok: heti rendszerességgel nagyon alapos gyógymasszázs, ahol a terapeuta átdolgozza a combfeszítő és hajlító izmokat és a derék szakaszt, majd azt alaposan kimozgatja, nyújtja lábait. Masszázs által ezek a rövidülések megnyúlnak, oldódnak és az idegi nyomás megszűnik. Rendszeresen nyújtania kell lábizmait és hasizmait is, mozgás előtt alaposan be kell melegíteni. Gyógymasszázs és a nyújtás hangsúlyos lenne egész életében. Tapasztalatom alapján a fájdalomnak enyhülnie kell illetve meg is szűnhet, ha alkalmazza a fenti javaslatokat. Mindazonáltal jobban fog tudni teljesíteni is, vagy legalább is könnyebben. Üdvözlettel Farkas Lehel okleveles gyógymasszőr


        Farkas Lehel
        Okleveles gyógymasszőr Itt kérdezhet

         Farkas Lehel

        Kérdés: 2012. április 10., 20:02; Megválaszolva: 2012. április 12., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: