Farokcsont fájdalma

Tisztelt Doktor úr! múlt hónapban már írtam önöknek a problémámról és akkor azt javasolta hogy forduljak szakorvoshoz, ez meg is történt, ahol elküldtek RTG-re. A felvételre ezt írták: az os coccygeum két digitális szelvénye ventrál felé hajlik. Március óta fáj ez a csont, de belső fájdalmat érzek.. Januárban elestem valószinű ez lett a következménye. Főleg mozgás közben érzem a fájdalmat pl: mikor beülök az autóba, vagy köhögök, tüsszentek, székelés közben. Kaptam felmentést a testnevelés óra alól és azt javasolják hogy időszakosan kíméljem. Azt is mondták hogy egy hónap mulva menjünk vissza. Annyit mondtak még hogy konzultálnia kell mert ilyennel még nem nagyon találkozott( ortopéd orvosnál voltam) de azt mondta hogy ezzel el lehet élni csak a szülésnél okozhat problémát, de ha nagyon fáj kiveszik a csontot. Ezzel mi mást lehetne csinálni? Vagy ennyit tehetek csak? mert elggé fáj... Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a farokcsont előrehajlás témában

Már korábban is írtam, hogy a megfelelő válaszhoz szükséges lenne a személyes vizsgálat és a felvételek ismerete. Elmondására hagyatkozva azt tudom mondani, hogy helyes a megállapítása a kollégának. Valóban el lehet élni vele sokáig, de ha panaszt okoz, akkor mérlegelni kell. Ha csak fáj és fájdalomcsillapító és kímélet jól enyhítik a panaszt, akkor nem szabad a műtéten gondolkozni. Ha székelési panaszt okoz, az már egy komolyabb érv. A szülési akadály, csak részleges érv, ez függ az előre hajlás mértékétől, illetve a császármetszés is ott van, mint szülési alternatíva. És miért mondom, hogy mérlegelni kell, mert sajnos a műtét ugyan egyszerű, de nem szövődmény mentes. Még a leggondosabb odafigyeléssel is megsérülhetnek azok az idegek, melyek a végbélnyílás zárásáért felelősek, és ezáltal széklettartási zavarokat is okozhat, a más műtéthez képest nagyobb gyakoriságú fertőzés veszély mellett (végbél nyílás közelsége) Azt javaslom keressen fel egy olyan sebészt, aki több ilyen műtétet csinált már és vele egyeztessen és mérlegeljen.

Kérdés: 2012. április 10., 14:04; Megválaszolva: 2012. április 13., 20:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?