• Miért nem múlt el a vérömleny a lábfejemről?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Tavaly júniusban eltört az 5. lábközépcsontom, 4 hétig fekvőgipszem volt. A lábujjaim fölötti terület (nem a törés helye) még mindig, közel 1 éve lilás, feketés színű. Használtam phenylbutazon krémet rá a törés után, hogy felszívódjon a vérömleny. A kérdésem az lenne, miért nem múlt el még a lilás elszíneződés, mi ennek az oka, mit lehet tenni vele? Válaszát köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vérömleny témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Valószínűleg valamilyen szövődményes eset lehet az Öné, hisz egy egyszerű vérömleny a legrosszabb esetben is felszívódik 4-5 hónap alatt. Elképzelhető, hogy a vérömleny mellett valamilyen társsérülés(tok szakadás, ízületi bevérzés, stb) is kialakult, esetleg valamilyen érelváltozás van az említett régióban. Pontos válaszért keressen fel egy traumatológiai szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosabb választ fognak majd adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 07., 21:35; Megválaszolva: 2012. április 11., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: