• Részlegesen szakadt az elülső keresztszalagom, mikor jöhet rendbe?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 3 hónapja volt egy térdsérülésem, el is mentem vele a sportkórházba ortopédushoz és megállapították, hogy az elülső keresztszalag részlegesen szakadt, illetve a "femoro-tibialis rés mediálisan szűkebb". (Megszeretném kérdezni, hogy ez pontosan mit jelent? ) 10 alkalommal gyógytornára kellett mennem, de semmit nem használt. Panaszaim: A bal térdemet nem tudom teljesen kinyújtani és behajlítani is legfeljebb derékszögig, nagy fájdalmak árán. A térdhajlatom duzzadt. A térd belső része érzékeny. A térdem feletti combizom hamar elfárad sétálás közben. Néha séta közben összecsuklik a térdem. Állandó jelleggel változó időközönként éles, szúró fájdalmat érzek, ami hamar elmúlik. Néha séta közben kattogni szokott a térdem és ekkor tompa nyomást is érzek. Egy sportmasszőr ismerősöm azt javasolta, hogy használjak térdgumit, amit használok is de sétálás után ugyanolyanok a panaszaim. Szeretném megtudni, hogy mi a problémája a térdemnek, meddig kell kihagynom a sportolást, illetve milyen gyógymódot kéne alkalmaznom. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: M. Jószef

        WEBBeteg szakértő válasza a térdfájdalom témában

        Elmondása alapján valóban keresztszalag szakadásról lehet szó. Ennek rögzítésére a térdgumi nem elegendő, megfelelő térdrögzítő viselése szükséges. Fontos még a combizomzat megerősítése, hogy ez által is stabilizálódjon a térd. Ha ezek után is vannak instabilitási panaszai, akkor mérlegelendő az elszakadt szalag műtétes pótlásának lehetősége.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 06., 11:24; Megválaszolva: 2012. április 11., 18:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: