• Vállfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az utóbbi 1-2 hónapban problémáim vannak a jobb vállammal. Igazából már régebben is voltak (évekkel ezelőtt), de azt csak edzéskor, gyakorlatok közben éreztem. Mindig sportoltam, régebben karatéztam, és tulajdonképpen folyamatosan súlyzós edzéseket folytattam. Ez mindig „hozott” egy-két apróbb sérülést, aminek nem tulajdonítottam jelentőséget. Ezek közé tartozott néhány vállprobléma is. A mostani helyzet viszont komolyabb. Éjjel jóformán perceket tudok a fájós vállamon feküdni, ezután az egész karom zsibbad, sajog, még ha átfordulok is. A hétköznapi életben viszont alig van probléma. Arra is gondoltam, hogy nem a sok számítógép-használat az ok, az alkarom ugyanis nincs alátámasztva (ilyen asztalom van).

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

        Panaszai hátterében több probléma is állhat. Pontos vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Nyaki gerinc és a vállízület kopásos betegségei, az Ön által is említett kényszertartások, megerőltetés okozta ízületi gyulladás, nyaki gerincsérv egyaránt okozhat hasonló tüneteket. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai, vagy reumatológiai szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosabb választ tudnak majd adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 06., 09:20; Megválaszolva: 2012. április 11., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: