• combizom letapadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Combizom letapadással és ágyéksérvvel születtem kiskoromba. Az ágyéksérvet elnőttem, műteni nem kellett, de a combizom letapadás a mai napig megvan. Fáj tőle a hátam és a térdem is. A velem született combizom letapadást valahogy fel lehet szakítani, pl gyógymasszírozással, vagy kemény combizom edzéssel 24 év után? Vagy létezik erre bármilyen kezelés ami hosszabb távú megoldást jelent? (Eddig voltam fizioterápián a hátammal és gyógytornásznál, meg sok nyújtást javasoltak de ezek csak 1-2 napig használnak és utána a fájdalom újra felerősödik.) Válaszukat előre is köszönöm!

        Farkas Lehel válasza a izomfájdalom témában

        Kedves Kérdező! A combizom letapadást fellehet lazítani megfelelően végzett gyógymasszázzsal. Speciális idegpont nyomásokkal, dörzsölésekkel és kimozgatásokkal. A kezelés nem kellemes, de annál hasznosabb. Heti rendszerességgel kellene igénybe vennie, heti 2-3 alkalom szükséges lenne, ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk el. Mindemellett a levelében is említette, hogy nyújtani szokott. Folytatni kell a nyújtó gyakorlatokat is és a gyógytornákat is. Eddigi kezelések, amiket igénybe vett, azért voltak 1-2 napig hasznosak, mert már elég hosszú ideje ebben az állapotban van, 24 éve. Állandó, rendszeres, kemény munkával nagyon sokat lehet rajta javítani, akár végleg is helyre állítható az elváltozás. Masszázzsal együtt kell alkalmazni a nyújtó gyakorlatokat, ezáltal a letapadt, görcsös állapotú izomkötegek megnyúlnak, kilazulnak. Mindennap legalább 1 órát kellene nyújtania. Pár éven belül rendkívül jó szintet érhetünk el mindezekkel a módszerekkel. Üdvözlettel Farkas Lehel okleveles gyógymasszőr


        Farkas Lehel
        Okleveles gyógymasszőr Itt kérdezhet

         Farkas Lehel

        Kérdés: 2012. április 05., 22:25; Megválaszolva: 2012. április 06., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: